L'amenaça de fallida plana sobre les aerolínies

"Entrem en un terreny en el qual sobreviure és guanyar". És la frase d'un alt directiu d'una de les grans companyies de país. Les companyies aèries assumeixen que seran dels sectors més afectats per l'coronavirus i ja tenen en marxa mesures de contingència per hivernar la seva operativa i deixar-la en la seva mínima expressió. Podria no ser suficient: els analistes auguren que, al maig, moltes es avecinarán a la fallida.

La consultora CAPA Center for Aviation va advertir en una nota que a finals de maig, la pandèmia global portarà a "la majoria" de les companyies aèries a la fallida si no és que els governs prenguin cartes en l'assumpte. "Amb l'impacte de la nova coronavirus i les múltiples mesures de viatge dels governs en el món, moltes aerolínies probablement estiguin ja en fallida tècnica, o al menys han incomplert substancialment les seves obligacions de deute", va afegir la signatura.

La firma d'anàlisi critica la decisió de el president dels Estats Units, Donald Trump, de cancel·lar els vols des d'Europa, en un òptica fixada purament en la indústria. I adverteix: "Una òptica nacionalista per la crisi serà catastròfica per al sector aeri". "Sortir d'aquesta crisi serà com fer-ho d'un camp de batalla brutal, ple de víctimes", augura.

Les grans companyies aèries europeus ja planegen acomiadaments per l'impacte de l'coronavirus

Així, la companyia assumeix que la major part de les aerolínies sobreviuran gràcies a ajuts públics, una cosa perseguit a dia d'avui en el negoci aeri.

Davant aquest panorama, moltes organitzacions ja han optat per retallar la seva infraestructura a mínim. En els últims dies, Air Europa i Norwegian Air han anunciat oficialment la presentació de sengles d'expedients de regulació temporals d'ocupació (ERTO) p er a bona part de la seva plantilla.

Mentrestant, Iberia i Vueling esperen a el paquet d'ajudes econòmiques que aquest dimarts presentarà el Govern espanyol per presentar els seus respectius ERTEs. Els sindicats i als assumeixen i només aspiren a negociar el complement que podrien aportar les dues empreses a la prestació d'atur. En British Airways, el president de l'aerolínia, Álex Cruz, ja es va dirigir a la plantilla en una carta en què va advertir de la necessitat de retallades de plantilla.

Dilluns negre per a les aerolínies

La nota remata una jornada negra per a les aerolínies, especialment les de l'Vell Continent. A primera hora, International Airlines Group (IAG) –la matriu d'Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus -, va anunciar una reducció de l'operativa de l'75% per als pròxims mesos.

El conglomerat ha informat en un comunicat enviat a la Comissió Nacional de l'Mercat de Valors que per als mesos d'abril i maig, un de cada quatre vols es quedaran a terra. Als plans també la seva suma un descens de la capacitat -mesura en la ràtio entre seients per quilòmetre disponibles– de l'7,5% en el primer trimestre del l'any. Després de la notificació, el mercat li va aplicar un sever va castigar i en un sol dia es va deixar 27,90% del seu valor borsari.

Ryanair va perdre el 12,7%; Norwegian, el 17,13%; Air France, el 10,11% i Easyjet, el 19,32%

Però IAG no és la firma més conservadora. Després de les restriccions imposades en els últims dies per Espanya, Itàlia, Malta, Hongria, República Txeca, Àustria, Grècia i Portugal (entre d'altres), Ryanair va explicar en una nota que en els pròxims dies deixarà a terra "la majoria dels seus avions" . Per als mesos d'abril i maig, la reducció de l'oferta serà de l'80%. Els inversors també van fugir de la signatura liderada per Michael O'Leary. El descens en el parquet va ser de l'12,7%.

La tercera firma que va obrir la boca va ser Norwegian Air. A l'acomiadament temporal de 7.300 treballadors va sumar la decisió de deixar en terra el 85% dels seus vols per la caiguda de la demanda. Amb una severa deute, el sector sembra dubtes sobre la viabilitat futura de l'aerolínia nòrdica tot i el compromís de govern de país. En borsa, l'empresa va perdre el 17,13% de la valor.

Però el silenci tampoc va ser solució. En una altra jornada negra per als principals índexs europeus, Lufthansa va caure el 7,91%, Air France-KLM va perdre el 10,11% i Easyjet es va desplomar el 19,32%.

Brussel·les dóna el cop de gràcia a les aerolínies

Després de la negativa de Trump de rebre viatgers des d'Europa, la Unió Europea va donar el cop de gràcia a dilluns negre per a les aerolínies. La Comissió Europea va proposar prohibir l'entrada a el continent dels ciutadans extracomunitaris pels propers 30 dies ja sigui per terra, mar i aire.

La decisió serà aprovada dimarts en una cimera europea extraordinària i també s'aplicarà per als ciutadans europeus, que seran sotmesos a estrictes controls per creuar les fronteres continentals durant aquest període.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: