L'Agència Europea de l'Medicament treballa per garantir subministraments

Les autoritats mèdiques europees ja monitoritzen les possibles fallades en la cadena de subministrament de medicines al Vell Continent. L'Agència Europea de l'Medicament (EMA) va explicar que analitza l'impacte de l'brot de coronavirus en la indústria, encara que de moment garanteix que no s'ha produït "escassetat o interrupcions en el subministrament de medicaments".

L'agència, la Comissió Europea i les diferents autoritats nacionals van organitzar la primera reunió per discutir sobre la possible escassetat de medicaments causada per esdeveniments. El mandat de el grup és proporcionar directrius clares si es percep el risc que el Covid-19 pot afectar la disponibilitat de medicaments, tant per a humans com per a animals.

Tot i la normalitat existent, l'EMA no descarta que es pugui produir una escassetat de medicaments en el futur, explica l'agència en un comunicat. "El grup coordinarà les accions en tota la Unió Europea per protegir els pacients si els medicaments corren el risc de tornar-se escassos a causa de el tancament de fàbriques o restriccions de viatges que afectin l'enviament", afegeix.

El grup de treball recorda, això sí, que si bé el seu objectiu és abordar les possibles interrupcions en el subministrament, garantir la continuïtat dels medicaments "és responsabilitat de les farmacèutiques". "Això inclou que els fabricants apliquin mesures com incrementar el nombre d'existències o buscar una doble cadena de proveïdors", adverteix.

Les mesures que ja ha pres l'EMA

Segons explica l'EMA, ja està compartint informació sobre la disponibilitat de medicaments amb les autoritats nacionals. L'agència també va demanar que els diversos estats sensibilitzin als seus membres sobre l'impacte de les mesures de quarantena tant a la Xina com a Europa en l'escassetat de medicaments.

L'EMA també va sol·licitar que les diverses associacions membre confirmin la preparació dels seus membres. La resposta dels membres va ser que encara no es van identificar interrupcions i que no s'esperen grans impactes a curt termini a causa de que les existències actuals són encara abundants. "No obstant això, sí que es poden esperar problemes si continuen els bloquejos causats per problemes logístics o restriccions a l'exportació", rasa.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: