Kim Jong-un, a Trump: “La cimera sembla una pel·lícula de ciència-ficció”

Rate this post

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha dit al president nord-americà, Donald Trump, que la cimera que ambdós celebren a Singapur s’assembla a “una pel·lícula de ciència-ficció”, durant l’inici de l’esperada trobada.

“Molta gent a tot el món pensarà que això és algun tipus de fantasia d’una pel·lícula de ciència-ficció”, ha dit el mariscal nord-coreà al mandatari republicà durant un breu passeig a l’hotel Capella a l’illa de Sentosa, segons les paraules del seu traductor captades per les càmeres presents a la trobada.

Kim Jong Un i Trump 2 EFE

Kim podria haver-se referit així al caràcter històric i inesperat de la trobada entre ambdós líders, que tot just fa un any intercanviaven insults i amenaces durant una fase de màxima tensió entre Pyongyang i Washington.

El líder nord-coreà també ha recordat la tradicional hostilitat entre ambdós països i les dificultats travessades fins a celebrar la trobada, durant un cara a cara que han mantingut ambdós mandataris a l’inici de la cimera.

Kim Jong Un i Trump 3 EFE

“No ha estat fàcil arribar fins aquí. Les velles dolentes pràctiques i els prejudicis han tapat els nostres ulls i orelles i han obstaculitzat el nostre camí, però hem aconseguit superar tot això per arribar fins aquí”, ha comentat Kim en coreà.

La cimera a Singapur, l’objectiu del qual és tractar la possible desnuclearització de Pyongyang, és la primera entre mandataris d’ambdós països després de gairebé 70 anys de confrontació arran de la Guerra de Corea (1950-1953), i 25 de negociacions fallides i tensions a compte del programa atòmic nord-coreà.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »