JxCat serà en les accions del dia de reflexió, però no els candidats al 10-N: “No facilitarem la repressió”

Junts per Catalunya participarà, a través de diputats i regidors, en les accions previstes el dia de reflexió en el marc de la protesta promoguda per Tsunami Democràtic. Ara bé, no ho faran els candidats a les eleccions de 10 de novembre per evitar sancions de la Junta Electoral. Així ho ha explicat la candidata del partit, Laura Borràs, a les espanyoles d’aquest diumenge en una roda de premsa a l’ACN, en que ha afirmat que JxCat “no facilitarà mai les coses als qui volen reprimir”. “Estem parlant de tenir intel·ligència davant l’estat espanyol. No els posarem les coses fàcils”, ha expressat Borràs en ser preguntada per aquesta qüestió.

La llei electoral prohibeix que es difongui propaganda electoral o es realitzin actes de campanya un cop s’acaba (el termini és aquest divendres a les dotze de la nit), tot i que afegeix que aquestes “limitacions s’estableixen sense perjudici de les activitats realitzades pels partits, coalicions i federacions en l’exercici de les seves funcions constitucionalment reconegudes i, en particular, en l’article 20 de la Constitució [sobre participació política]”. Des de JxCat s’agafen a aquest darrer fragment per incloure el dret a la manifestació en aquesta activitat habitual dels partits. A parer de Borràs, la jornada de protesta és un “senyal de normalitat democràtica”.

Segons ha anunciat Tsunami Democràtic hi ha 300 actes previstos a tot el país, mentre que a Barcelona es faran concerts a plaça Catalunya. Tanmateix, hi pot haver novetats aquest divendres sobre aquesta qüestió : ahir el PP va presentar un recurs davant la Junta Electoral Central per prohibir aquesta convocatòria i l’ens ha de respondre abans del dia encerclat.

Aquest dissabte #9N 🌊 hi ha centenars d’activitats confirmades a més de 300 poblacions catalanes.

A Barcelona jornada de desobediència a la JEC i a favor dels drets fonamentals a partir de les 16h a Plaça de Catalunya. #LaForçaDeLaGent pic.twitter.com/nTtlcUPmex

— Tsunami Democràtic (@tsunami_dem) 8 de noviembre de 2019

Ara bé, la candidata de JxCat, preguntada per si aquestes concentracions s’allarguen també el dia de la votació ha estat clara: “Demanem que la gent durant la jornada electoral surti a votar”. A parer de Borràs, s’ha de fer notar a les urnes que l’independentisme vol exercir els “principis democràtics més essencials” i “derrotar a l’Estat”. “Votar serà la nostra protesta”, ha afirmat.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: