JxCat reclama a Sánchez declarar zona catastròfica el Delta i la costa catalana

Junts per Catalunya reclama al govern espanyol que declari zona catastròfica els municipis catalans afectats pel temporal Gloria. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, el grup de JxCat a Madrid ha registrat aquest divendres una proposició no de llei per la qual se sol·licita "la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil a aquells municipis catalans afectats pel temporal Gloria i, en particular, als municipis costers, als afectats per les riuades i al Delta de l'Ebre".

“La combinació de vent, pluja, onatge i neu ha fet de la borrasca Gloria un temporal sense precedents en els últims trenta anys a Catalunya”, explica JxCat en la seva PNL, que subratlla que ha comportat la mort de quatre persones, una persona desapareguda i “nombrosos danys materials i un enorme impacte mediambiental”.

 

En aquest sentit, lamenten que el Delta de l’Ebre “s’ha endut la pitjor part”, amb el mar entrar tres quilòmetres endins”. Des de JxCat alerten que “el fort onatge ha fet desaparèixer 25 metres de línia de costa, l’equivalent a cinc anys i d’accelerar una imparable regressió de la línia costera, en cas de no adoptar mesures urgents per evitar-ho".

És per tot això que demanen la declaració de zona catastròfica. L’objectiu és “articular mesures urgents destinades a pal·liar els danys causats en les platges, passejos marítims, infraestructures municipals, habitatges i activitats econòmiques”. També reclamen “articular, conjuntament amb la Generalitat i els municipis afectats, un pla urgent per emprendre la lluita contra la regressió del Delta de l’Ebre amb horitzons d’actuació a curt, mitjà i llarg termini”.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: