JxCat, PSC i Cs presenten una moció de censura contra l’alcaldessa de Montgat (ERC)

Una aliança de JxCat, PSC, Cs i SOM Montgat ha presentat aquest matí una moció de censura contra l’alcaldessa republicana de Montgat, Rosa Funtané. Després d’una setmana d’especulacions i reunions internes de les formacions, les intencions dels partits s’han fet oficials quan l’oposició al complet ha presentat la moció de censura, que es votarà en un període hàbil de 10 dies. Si finalment la iniciativa tira endavant -que tot indica que serà així perquè Funtané governa en minoria amb els comuns- Mercè Marín, de JxCat, i Andreu Absil, del PSC, es repartirien l’alcaldia del municipi amb tres regidors cadascun. Ciutadans no ha esperat per prendre decisions i abans fins i tot que el seu regidor signés la moció ja l’havia expulsat i des de JxCat s’amenaça amb obrir un expedient als seus que també podria acabar amb l’expulsió del partit.

Davant els inusuals companys de viatge, les direccions comarcals i nacionals dels diversos partits van intentar durant la setmana passada frenar la moció, però finalment els seus esforços no han donat resultat. Des de la cúpula comarcal de JxCat es va amenaçar a aquells regidors que donessin suport a la iniciativa en sortir-ne expedientats i expulsats. Després de diverses reunions amb els representats locals, no es va arribar a un consens i JxCat de Montgat ha actuat independentment del risc de quedar fora del partit. Des de la formació local argumenten que actuen en nom del poble, i resten importància al fet que s’hagin aliat amb PSC i Cs.

Des de Cs també es van desmarcar de la moció de censura i van intentar forçar al seu únic edil a deixar l’acta de regidor, tot i que sense èxit perquè aquest ha passat a ser regidor no adscrit. Així doncs, Luis Antonio Fariña, fins ara regidor taronja de Montgat, ha firmat la moció i hi donarà suport sense les sigles de Cs a l’esquena.

Davant el risc de ser expulsada de l’alcaldia, Funtané ha apuntat que és un “pacte contra natura” que només busca “les cadires” i atacar contra “els personalismes”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: