JxCat pressiona ERC pel grup independentista a Madrid: “És un repte de país i no de partits”

Després de proposar durant el debat de TV3 formar un grup parlamentari únic a Madrid de l’independentisme i no obtenir contestació, la cap de llista de JxCat, Laura Borràs, ha insistit en la seva proposta aquest dimecres i ha pressionat els republicans perquè es pronunciïn. “És un repte de país i no de partits”, ha exposat la candidata en una atenció als mitjans de comunicació a La Sagrera, a Barcelona, a més d’assegurar que la seva petició no té res a veure amb tenir “més temps d’intervenció”. Tampoc en que el 28-A no assolissin grup propi a Madrid, pel qual dilluns en un míting a Lleida tant l’expresident Carles Puigdemont com l’excap de l’executiu Artur Mas van cridar a sumar suports per obtenir-lo. Per a Borràs, fer un grup independentista únic a Madrid, malgrat que tingués els seus matisos, permetria projectar-se “forts” al Congrés dels Diputats i fer front comú per a l’autodeterminació.

“Qui podria dir que no a treballar per a l’amnistia i l’autodeterminació?”, s’ha preguntat dirigint-se als republicans i la CUP.

Borràs ha dit que la unitat és el que reclama el carrer i que s’ha de traslladar a Madrid, malgrat que tant JxCat com ERC mantenen ara per ara posicions diferents respecte la investidura de Pedro Sánchez -els de Borràs afirmen que no facilitaran el govern, mentre que els republicans  eviten pronunciar-se-. Un fet que, precisament, JxCat n’ha fet bandera durant tota la campanya electoral.

JxCat afirma que els socialistes han “sacrificat” la separació de poders

Borràs també ha carregat contra el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a qui ha acusat de “sacrificar” la separació de poders amb la promesa de retornar Puigdemont a Espanya a través de la Fiscalia i de “creuar línies vermelles” per voler “frenar l’independentisme”.

Les declaracions de Sánchez recordant que la fiscalia depèn del govern ja han generat oposició a l’Associació de Fiscals, que l’han acusat de “confondre” la ciutadania i de “no conèixer” les seves funcions. També la Unió Progressista de Fiscals: “El ministeri fiscal és autònom del govern”.

La cap de llista de JxCat ha recordat que durant el judici de l’1-O, el govern dels socialistes va negar per activa i per passiva que pogués instar la Fiscalia a rebaixar la qualificació de rebel·lió. En aquest sentit, ha equiparat el PSOE amb el PP quan va vantar-se d'”escapçar l’independentisme”.

Laura Borràs ha fet aquestes declaracions juntament amb el conseller de Territori, Damià Calvet, a les obres de la Sagrera. El titular del departament ha carregat contra els “incompliments” del govern espanyol en matèria d’infraestructures, denunciant també un “dèficit fiscal inassumible i inaguantable”. També ha afegit que no compleix la disposició addicional tercera de l’Estatut, que es va introduir per compensar el finançament amb Catalunya. “Això castiga a tots els catalans”, ha afirmat Calvet, a més de reclamar que s’acabin les obres de la Sagrera i es completin les inversions de Rodalies. Fins ara, ha dit el conseller, només se n’ha complert el 14%. “Espanya és un hipoteca de present i de futur”, ha dit Damià Calvet.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: