JxCat carrega contra ERC per arrabassar-li 28 alcaldies amb aliances amb “partits del 155”

28 a 7. Aquest és el balanç que ha fet el portaveu de JxCat, Albert Batet, de la pugna municipal amb ERC. Sense buscar l’enfrontament directe amb el seu soci de Govern a la Generalitat, Batet s’ha limitat a enumerar els casos on els republicans els han arrabassat l’alcaldia i a l’inrevés per deixar clar que ha estat ERC qui més ha trencat la unitat independentista.  

En aquest sentit, Batet ha lamentat que “vam guanyar en més municipis que alcaldies tenim ara” i ha xifrat en 28 municipis on “altres forces, malauradament, han fet pactes per evitar que governéssim” en al·lusió a ERC després de recordar que el seu espai sempre ha apostat per respectar la llista més votada com a Tarragona o a Vilanova i la Geltrú. “Ho hem fet allà on hem pogut perquè el nostre objectiu ha estat prioritzar per davant de tot que hi hagués alcaldes independentistes”.   

Batet sí que ha admès, però, que en 7 municipis, fruit de la “dinàmica municipal”, JxCat ha tret de l’alcaldia ERC, que era la llista més votada. En qualsevol cas, el portaveu de la formació ha subratllat que en cap cas han lliurat cap ajuntament al PSC “com sí que ha fet ERC a Platja d’Aro”. “Nosaltres hem facilitat govern independentistes a Tarragona, Lleida o Vilanova i la Geltrú”, ha reiterat. Un escenari que ha contraposat amb els pactes que ERC ha promogut en diferents pobles on no s’ha respectat la victòria de JxCat com a Tàrrega, Figueres, Arenys de Mar o Sant Cugat del Vallès. 

“Aquests fets d’arrabassar alcaldies no s’emmarquen en la normalitat”, ha denunciat Batet, que ha tornat a posar damunt la taula la necessitat de treballar per la unitat. “És evident que aquesta estratègia de no anar junts ens ha fet perdre alcaldies i no ha donat els resultats esperats”, ha ressaltat el dirigent demòcrata, que ha fet una crida a l’autocrítica per no haver estat capaços d’aconseguir alcaldies com la de Barcelona. “Amb la unitat hauríem assolit més alcaldies de les que hem tret”, ha recordat. 

Sigui com sigui, Batet ha mostrat avui la seva satisfacció perquè JxCat sigui la primera força municipalista al país amb 368 alcaldies -en tindrà sis més d’aquí dos anys fruit dels pactes com Cunit, Sant Sadurní d’Anoia o Roda de Ter- i 2.698 regidors. “Som també els que tenim més alcaldies a capitals de comarca amb 19 en total” en referència a Tortosa, Gandesa, Reus, Valls, Manresa, Vic, Vilafranca, Igualada, Les Borges Blanques, Mollerussa, Cervera, Puigcerdà, Pont de Suert, Girona, Olot, Banyoles, Santa Coloma de Farners, Ripoll i La Seu d’Urgell.  “És un goig perquè era el primer cop que ens presentàvem amb aquesta fórmula”, ha remarcat Batet. El portaveu ha anunciat que els caps de llista d’alguns municipis, com els de Figueres o Tàrrega, es reuniran demà amb l’expresident Carles Puigdemont i altres membres de la direcció per analitzar l’escenari postelectoral. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: