JxCat aparta Eduard Pujol i el suspèn de militància per un possible cas d’assetjament sexual

La vicepresidenta i portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que la renúncia a l'acta de diputat anunciada pel fins ara portaveu parlamentari, Eduard Pujol, és fruit de "mesures polítiques" que el partit ha decidit prendre després d'una denúncia que s'ha fet arribat als órgans interns per un cas de possible assetjament sexual. Segons Artadi, el secretari general de JxCat, Jordi Sánchez, va tenir coneixement dels fets diumenge, durant un permís penitenciari, i una immediata reunió de la cúpula aquest dilluns ha decidit actuar amb contundència. "Són uns fets que poden apuntar a una conducta que podria ser considerada d'assetjament sexual", ha concretat Artadi. És per això que JxCat ha apartat Pujol, ha "parlat amb ell" perquè renunciés a la seva acta de diputat –tal i com el grup parlamentari ha anunciat aquest matí que ha fet ja- i ha decidit "suspendre de militància" l'exdiputat de forma cautelar. "Sànchez va decidir actuar de forma contundent i urgent. No ens pertoca al partit jutjar-ho, ni fer una investigació. Prenem mesures polítiques i acompanyem les persones. És ell qui ha de donar explicacions", ha comentat Artadi, que s'ha negat a "donar més detalls dels fets", i s'ha limitat a explicar que les mesures preses han estat parlades amb la direcció del partit i compten amb l'aval del president del grup parlamentari, Albert Batet.

En aquest sentit, Artadi ha assegurat que l'actuació del partit ha estat "urgent" i "contundent". "Tolerància zero amb qualsevol forma de discriminació en el nostre espai polític" ha recordat. A partir d'aquesta decisió, segons la vicepresidenta, el cas ha de ser investigat per la justícia que és qui "s'ha d'encarregar d'aquests fets". Des del partit s'ha insistit en què en tot moment s'ha acompanyat a les persones afectades tan "en la vessant més social" com en la de caràcter més "jurídic". "Els hi donarem tot el suport que puguem" ha afirmat.

Pujol deixarà l'acta a efectes d'aquest mateix dilluns. Va entrar de diputat per Barcelona de JxCat en les darreres eleccions del 21 de desembre del 2017 i ha estat primer portaveu adjunt i després portaveu del grup, a més de portaveu a la Comissió de Territori i membre de la Diputació Permanent.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: