Junqueras i els jordis endureixen l’estratègia de defensa davant Llarena

Rate this post

“És una causa que té una orientació política, aquesta orientació política és criminalitzar a tota una ideologia i a tot un moviment pacífic que està defensant una idea que és plenament legal que és la de l’independentisme. Està defensat des de fa molts any i que s’està criminalitzant per eliminar-la del mapa polític”. Així ha explicat l’advocat d’Oriol Junqueras, Andreu van Den Eynde, l’estratègia de defensa dels processats. Més dura i sense témer res.

Fa 6 mesos que són a la presó i avui Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han posat sobre la taula les sensacions que han tingut durant tota la instrucció del cas i les han abocades en la declaració davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena sense pensar en si això pot perjudicar la seva defensa ni la seva situació actual. 

Van den Eynde ha exposat un cop acabades les declaracions que “la instrumentalització del procés el que evita és la necessària solució política d’un conflicte polític”. L’advocat de Junqueras juntament amb el de Sànchez i la de Cuixart han explicat que la coincidència de l’enduriment de les intervencions ve donada de manera natural després de veure els arguments que interlocutòria, rere interlocutòria, cada cop van derivant més en una ideologia política.

Sense estratègia conjunta

L’advocada de Cuixart, Marina Roig, ha explicat que no hi ha una estratègia conjunta sinó que en les resolucions que s’han anat dictant hi ha un canvi de tendència i que “tots de manera natural” arriben a la mateixa conclusió. “Avui teníem l’oportunitat de les indagatòries de posar-ho  de manifest”, ha dit Roig. 

“El que fem ara, amb més serenitat que abans, és dir el que pensem i ja és molt més difícil discrepar. Tots ens hem adonat del que significa aquest procediment i la convergència és més evident”, ha dit Andreu van Den Eynde sobre l’estratègia de defensa.

L’advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, ha remarcat que l’evolució de Pablo Llarena es veu clarament en el redactat i els arguments de cada una de les interlocutòries: “Hi ha un reguitzell de resolucions judicials i arriben -els processats- a la conclusió que realment no estan obtenint un judici just”. I avui “han transmès la sensació que han anat tenint en el transcurs de la investigació. Era una oportunitat de transmetre aquestes sensacions”, ha exposat Pina.

Objectivitat de l’instructor

I és que Jordi Sànchez, segons el seu advocat té clars “dubtes sobre la necessària objectivitat del jutge instructor” i així li ha comunicat avui al final del seu torn de paraula. “Quan les coses es diuen amb respecte i educació no tenen perquè ser menys important que quan es diuen cridant”, ha conclòs Pina.

Justament Pina és qui més a notat aquesta evolució del relat de Llarena que ha hagut de posicionar-se cada cop que se li ha demanat davant un ple d’investidura. “Em permet fer una comparativa de com anem evolucionant, a malament, entrant directament a aspectes clarament polítics” ha dit Pina que ha explicat, també, que aquesta situació no es pot amagar als seus clients.

Procediment polític

Els tres advocats mantenen que sempre han tingut una estratègia de defensa política perquè tenen molt clar que “aquest procediment té un clar procediment polític”, però admeten que sí que que hi hagut alguns aspectes de les darreres resolucions que parlen directament de la ideologia dels processats.  “Quan li diuen ‘a vostè no el deixo sortir perquè té una ideologia concreta’, li podem dir com volguem, ho podem disfressar com volguem, però des del sentiment de la persona que rep aquest comentari des d’una resolució judicial, molt tranquil i molt serè no pot quedar pel que fa a l’objectivitat de les persones que l’estant judicant”, ha exposat Jordi Pina.

“Un jutge d’Instrucció li ha impedit ser president i cal poder-li demostrar que està equivocat. No faria actuacions delictives, faria actuacions des del diàleg i buscant la concòrdia”, ha reblat l’advocat de Jordi Sànchez. 

 

Anar a la font
Gemma Liñán

Powered by WPeMatico

Translate »