Junqueras: “Estimo Espanya”

El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha afirmat en una entrevista al programa Al Rojo Vivo de La Sexta que “estimo Espanya i estimo els espanyols, i a la llengua espanyola i la gent d’Espanya”. Junqueras ha defensat la independència de Catalunya i ha afirmat que “voldria tenir les millors relacions possibles amb Espanya i amb una república espanyola i amb els espanyols”.

El líder d’ERC ha exposat que “no comparteixo en absolut el projecte polític de l’aparell de l’Estat espanyol perquè jo no defenso una monarquia que té un rei emèrit fugit i acusat de no sé quants delictes”.

El periodista Antonio García Ferreras li ha replicat que “de moment no està acusat per cap delicte”. Junqueras ha admès que “no està formalment acusat per un fiscal”, però ha remarcat que “això tampoc em sorprèn”.

Finalment, Oriol Junqueras ha apuntat que “la millor manera de seguir tan junts com sigui posile és seguir en la major llibertat possible” i ha equiparat la relació entre Catalunya i Espanya amb la d’una parella. “La millor manera de seguir junts és fer-ho amb el màxim respecte a la llibertat de cadascú”, ha conclòs.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *