Junqueras a Pedro Sánchez: “L’arrogància i la superioritat no són mai bones conselleres”

L’exvicepresident del Govern i líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha carregat avui contra el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, per l’actitud que ha mostrat fins ara sobre la seva investidura. Ho ha explicat en una entrevista al mitja francès ‘La Depêche du Midi’. En preguntar-li si facilitarà la investidura de Sánchez, ha opinat que el que està fent el socialista per guanyar vots és “irresponsable”. De fet, l’ha advertit que “l’arrogància i la superioritat no són mai bones conselleres” i que això li pot costar molt a ell i també a la societat. ERC, ha dit, no facilitarà mai un acord entre les dretes de l’Estat.

El líder d’ERC també ha parlat de l’octubre de 2017, de quan va decidir no emprendre el camí a Bèlgica que sí van agafar altres dirigents polítics a Catalunya. Exposa que es va quedar a Catalunya i va presentar-se davant dels tribunals “per sentit de responsabilitat amb els ciutadans i coherència”. També ha aprofitat per avisar que ERC no rebrà lliçons d’independentisme de ningú després de 88 anys d’història, i ha recordat que en aquest temps, ell no és el primer líder del partit que està empresonat per les seves idees. “Quin altre partit pot dir el mateix?”, ha preguntat.

Diada

Sobre la Diada, ha indicat que els ciutadans sortiran als carrers per defensar els drets i llibertats de Catalunya, per explicar al món que volen una república però que també són “respectuosos” amb els que pensen diferent. “La Diada és una festa per a tots, pels que volen la independència i pels que no la volen”, ha afegit. Junqueras ha defensat que ara toca ampliar la base independentista, i mentrestant governar bé, aportant solucions als problemes dels catalans. “Serem capaços d’arribar a la independència només si som capaços de donar resposta als problemes de la societat”, ha afegit. Sobre la sentència del Suprem que arribarà properament, s’ha mostrat convençut que serà absolt, i s’ha preguntat com pot ser delicte instal·lar urnes perquè la gent voti.

“Cap crim”

Coincidint amb la Diada, Junqueras també ha concedit una entrevista a l’agència de notícies Reuters en què defensa la seva “innocència” i que tant ell com la resta d’acusats no han comès “cap crim”. Segons el líder d’ERC, l’Estat pretén “escapçar un moviment pacífic” amb la sentència del Suprem. “Com no poden detenir a dos milions de ciutadans, ens tanquen a nosaltres”, lamenta. Preguntat sobre si tornaria a actuar unilateralment, Junqueras no descarta cap opció que sigui “democràtica i pacífica” per assolir la independència, però recorda que ERC sempre ha reclamat un referèndum.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: