Júlia Otero esclata i esbudella durament una foto del rei Felip

Rate this post

Setembre del 2018. El Rei Felip VI presideix el “solemne acte d’obertura de l’Any Judicial al Palau de Justícia”, seu del Tribunal Suprem. El Twitter oficial de la Casa Reial informa de l’acte i ho il·lustra amb una fotografia dels fets, aquesta:

En ella es veu al cap de l’estat acompanyat de dotze magistrats que l’acompanyen per representar la Justícia espanyola. Dotze magistrats homes, tal i com va destacar, i criticar en un primer moment, l’actriu Letícia Dolera:

D’aquest fet s’ha fet ressò la periodista gallega Júlia Otero, que es pregunta i els hi pregunta als protagonistes d’aquesta mena de “sant sopar” jurídico-monàrquic si no els fa vergonya ensenyar orgullosos aquesta imatge. I ho fa aportant-hi dades com que Espanya té un 52% de dones i la justícia un 63% de jutgesses: “¿De verdad no les produce bochorno la foto, señores?“.

Un comentari que ha provocat un allau de reaccions de diferents usuaris constatant que Espanya és un país on hi ha separació de poders, i pel que sembla, separació entre homes i dones a l’hora de fer-se una foto amb el monarca i de representar la justícia espanyola:

 Una foto penosa que és idèntica a la dels darrers anys per aquestes dates i que difícilment canviarà l’any vinent.

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »