Juan Diego Flórez torna al Palau amb Mozart i ‘bel canto’

Rate this post

Avui dimarts 17 d’abril, Juan Diego Flórez, el tenor reconegut com un dels millors tenors de la història per la BBC, torna al Palau de la Música Catalana, al cicle Palau Grans Veus. És la seva tercera vegada consecutiva a Barcelona, però avui ho fa amb una actuació que clourà el projecte de llarg recorregut Univers Flórez. El cantant peruà presenta, acompanyat de l’Orquestra de València i sota la direcció de Riccardo Minasi, un recital en què posarà en relleu les grans composicions per a tenor de Mozart. A més, també interpretarà un dels grans mestres del bel canto, repertori que ha reportat a Flórez el seu prestigi internacional. 

Rigoletto i La traviata de Verdi, així com Lucia di Lammermoor de Donizetti conviuran en aquest programa amb un capítol dedicat a Mozart amb àries de Die Zauberflöte  i Il re pastore, un compositor que Flórez ha enregistrat recentment per primera vegada en el seu debut amb Sony Classical. Completen el programa àries d’Orphée et Eurydice de Gluck i Manon i Werther de Massenet. Es tracta d’un recital ple de moments de la història de la òpera que permetrà a tots els amants de la lírica gaudir de la versatilitat d’aquest cantant consagrat notablement per la seva tècnica i estilística.

Juan Diego Flórez va debutar a La Scala amb només 23 anys, en la cerimònia d’inauguració de la temporada 1996-97, sota la direcció de Riccardo Muti. A partir d’aleshores ha actuat habitualment a tots els teatres d’òpera més importants del món i sota la batuta dels directors més reconeguts. El 2011 va fundar Sinfonía por el Perú, un projecte social inclusiu inspirat en El Sistema de Veneçuela, amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament personal i artístic dels nens i joves més vulnerables del país mitjançant la creació d’orquestres i cors d’àmbit nacional. 

Anar a la font
La Llança

Powered by WPeMatico

Translate »