JOVENTUT – Joventut lliura les Beques Carnet Jove 2019

La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, i el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, han lliurat les dotze Beques Carnet Jove 2019 als i les joves seleccionats en un acte a la seu de la Direcció General de Joventut en el que també han participat les institucions i empreses col·laboradores..

Les noies i els nois escollits duran a terme unes estades professionals d’un any de durada en empreses i entitats de referència en els camps professionals de l’esport, l’acció social, el disseny, el còmic, el periodisme escrit, la ràdio, la fotografia i en cinc disciplines televisives: la realització, la caracterització, l’ambientació, el muntatge musical i el vestuari. A més de l’experiència professional acumulada, cada jove beneficiari obté un ajut de 7.000€, una quantia que augmenta un 40% respecte la d’edicions anteriors.

La convocatòria de les beques Carnet Jove d’aquest 2019 incorpora com a novetat el diari ARA com a empresa periodística on el jove beneficiari gaudirà de la beca de fotografia. Així mateix, per segon any consecutiu, l’acord entre Joventut i el Futbol Club Barcelona permetrà que aquesta sigui l’entitat en la qual el jove beneficiari de la Beca Carnet Jove d’Esport s’incorpori. Concretament, ho farà a l’àrea d’alt rendiment, on hi ha l’equip de professionals que gestionen la preparació física dels jugadors, tant de l’àmbit del futbol com de la resta de seccions professionals i amateurs del club blaugrana.

Cal destacar la importància del vessant social del Carnet Jove, que, amb iniciatives com les Beques CJ, permet afavorir l’aprenentatge, l’experiència i la inserció professional dels i les joves en el seu sector. En aquest sentit, bona part dels 104 joves que han gaudit d’aquestes beques des del seu inici han assolit un èxit professional molt remarcable durant i després de la seva estada a l’empresa. Aquestes beques contribueixen encara més a generar oportunitats per tal que el jovent posi en pràctica els seus coneixements, vivències i capacitats en un entorn altament qualificat i professional, creant així processos d’aprenentatge i feina.

L’acte ha comptat amb la presència dels representants i tutors de les empreses i institucions que col·laboren directament amb el programa: Televisió de Catalunya, FC Barcelona, El Punt Avui, Grup Flaix, La Vanguardia, l’ARA, Panini Comics, Estudi Muto, Ediciones El Jueves i la Fundació Bancària ‘la Caixa’. Així mateix, també hi han assistit representants d’organismes que formen part dels diferents jurats de valoració i que col·laboren en la difusió de la iniciativa: l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya, el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i la Federació d'Institucions Professionals del Còmic (FICOMIC), Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV), entre d’altres escoles.

Durant l’acte de lliurament de les beques, conduit per la periodista de TV3 Ariadna Oltra, també s’ha reconegut la tasca dels dotze joves beneficiaris de les Beques Carnet Jove de l’any 2018, als quals se’ls ha entregat un certificat acreditatiu.

Les Beques Carnet Jove formen part del Programa de Joventut “Connecta’t”, a través del qual el Carnet Jove i Joventut porten a terme altres iniciatives que contribueixen a la inserció professional dels joves, com ara el Jurat Carnet Jove del Festival del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i el Càsting Carnet Jove. Així mateix, el Carnet Jove ofereix més de 8.500 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional a uns aproximadament 558.000 titulars d’entre 12 i 30 anys.

 

Més informació

Beneficiaris i beneficiàries de les Beques Carnet Jove 2019

Vídeo dels becats i becades Carnet Jove 2018

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

%d bloggers like this: