Josep Costa acusa Torrent d’impedir la investidura de Puigdemont

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, acusa al president de la cambra, Roger Torrent, d’haver torpedinat la investidura de Carles Puigdemont en el seu llibre “Eixamplant l’Esquerra” (Comanegra), que s’acaba de publicar aquest mes de juliol.

El vicepresident, que havia militat de jove a les JERC d’Eivissa, considera que es va “malbaratar” la victòria de l’independentisme a les eleccions del 21 de desembre del 2017.

En l’obra explica que “la data que s’havia de fer la el ple d’investidura del president Puigdemont”, el 30 de gener del 2018, va parlar amb el president Torrent “i no em va comunicar que hi hagués cap imprevist”.

“Però que la roda de premsa en què va anunciar que no es faria la investidura va ser tota una experiència”. “No em creia que fos possible el que va passar”, insisteix perquè “es va fabricar i vendre un relat per fer exactament el contrari del que s’estava anunciant”.

“El president del Parlament -continua- va dir que volia garantir el dret del president Puigdemont a ser investit quan, en realitat, acabava de decidir que no l’investiria”.

No es l’únic retret que li fa. “La decisió de retirar el sou o privar del dret de vot els diputats perseguits pel Tribunal Suprem (Puigdemont, Junqueras, Turull, Romeva, Rull i Sánchez) no va ser una decisió del secretari general de la institució o de l’Oïdoria de Comptes”, afegeix.

“Va ser una decisió política del president Torrent amb el suport dels grups unionistes, que es va justificar dient que s’havia pres pels funcionaris”, subratlla.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: