Joaquín Sabina perd la batalla amb Hisenda

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha desestimat tres recursos de societats relacionades amb Joaquín Sabina per diverses inspeccions de l'Agència Tributària. Segons informa El Confidencial, el cantant va intentar deslligar-se d'una de les empreses presentant un contracte firmat a Londres el 1992, però el tribunal no l'ha considerat creïble.

Fa cinc anys, el 2014, l'agent de Sabina va admetre que l'Agència Tributària li havia requerit tres milions d'euros, però llavors es va mostrar disposat a pledejar. Afegeix El Confidencial que els recursos per les inspeccions es bifurquen de vegades en diferents procediments i els primers han estat contraris al compositor.

La SGAE va denunciar al gener a la Fiscalia que Sabina utilitzava diverses societats per cobrar els seus drets d'autor. Tanmateix, la Fiscalia va remetre el cas a l'Agència Tributària perquè no veia delicte. El 2014, el representant del cantant va admetre que havia pagat tres milions d'euros per poder recórrer les actes d'Hisenda. "Per pledejar amb Hisenda, el primer que cal fer és posar els diners. Això està fet. Si guanyem, ens l'hauran de tornar", va afirmar llavors.

La discrepància estava en l'ús de societats per cobrar els seus drets de manera que tributessin menys que si l'haguessin rebut com a persona física. Entre desembre i el gener passat, les societats van perdre els primers plets al TSJM.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: