Joan Font compra la meitat de Bon Preu al seu germà Josep i assoleix el control total de la companyia

El president de la cadena de supermercats Bon Preu, Joan Font, va comprar al seu germà Josep la meitat de les accions del grup, per la qual cosa assoleix el control de la totalitat de la companyia, segons ha informat Bon Preu aquest divendres en un comunicat.

L’acord ha valorat la meitat del grup en aproximadament 350 milions, que són els que cobrarà Josep Font del seu germà per desprendre’s de la seva participació, segons ‘La Vanguardia’.

“Aquesta reordenació assegura la continuïtat del Grup Bon Preu en la seva integritat, en la

seva estratègia de creixement, de generació de riquesa i de llocs de treball en la que es

troben immersos des dels seus inicis”, diu el comunicat.

Bon Preu té més de 7.300 treballadors i 185 establiments, a més de 49 gasolineres, totes a Catalunya. El 2018, l’empresa osonenca va facturar més de 1.300 milions d’euros, un 12% més que l’any anterior.

El litigi entre els dos germans, que controlaven cadascun el 50% de la propietat de la cadena, s’ha allargat diversos anys. Finalment, però, les dues parts han arribat a un acord de compravenda. La situació s’havia tensat en els darrers anys, fins el punt que Josep Font va abandonar la subdirecció de la companyia i la va deixar al seu fill, Abel Font.

Joan Font: “Als 9 anys el pare ja em duia a les 5 del matí a muntar la parada al mercat”

El tema central de la disputa era la valoració de l’empresa. Josep Font havia presentat valoracions més altes que el seu germà Joan -Josep volia vendre la seva participació i Joan, comprar-la-, de manera que l’afer va acabar als jutjats. Les dues parts tampoc es posaven d’acord en el procediment de valoració marcat pels estatuts de l’empresa.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: