Joan Carles I se sotmetrà a una operació cardíaca aquest dissabte

El rei emèrit Joan Carles I serà sotmès aquest pròxim dissabte, 24 d’agost, a una intervenció quirúrgica cardíaca. L’operació va quedar programada després de la darrera visita mèdica, el passat 11 i 12 de juny, i en que es va observar la necessitat de realitzar la intervenció. 

Així ho ha informat aquest dijous la mateixa Casa Reial que, tot i no especificar els detalls de la operació, han confirmat que es realitzarà a la clínica Quirón de Pozuelo de Alarcón, a Madrid. 

La darrera intervenció quirúrgica a l’ex cap d’Estat va ser el passat 10 d’abril com a conseqüència d’una lesió cutània per sobreexposició al sol. En aquella ocasió, se li va extirpar de manera preventiva amb una curació total, segons va informar la mateixa Zarzuela. El rei emèrit, però, també havia passat per quiròfan l’abril del 2018 perquè li substituïssin la pròtesi que porta al genoll dret des de l’any 2011. 

No obstant això, Joan Carles I també va haver de sotmetre’s a una intervenció quirúrgica fins a dues vegades el 2013 després que se li infectés la pròtesi que porta col·locada al maluc des de l’any 2012. Una pròtesi que va ser fruit de la polèmica caiguda que va patir a Botswana mentre es trobava de safari caçant elefants. 

Apartat de la vida pública

Joan Carles I, de 81 anys, va anunciar la seva abdicació en favor del seu fill, Felip VI, el 2 de juny del 2014, fent-se efectiva el dia 19 del mateix mes. Tot i això, no va ser fins el juny d’enguany que el monarca emèrit va abandonar la seva activitat oficial. Sigui com sigui, Joan Carles I ha participat de diversos actes privats en les darreres setmanes. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: