Jeff Koons ja és l’artista viu més cotitzat a subhasta

La casa de licitacions Christie’s ha venut aquest dimecres a Nova York l’escultura ‘Conill’ de l’artista nord-americà Jeff Koons per 81 milions d’euros, cosa que estableix un rècord mundial en el preu de subhasta per l’obra d’un artista viu. Els experts l’havien valorat amb una xifra d’entre 44,7 i 62,6 milions d’euros, però ha sobrepassat de llarg aquesta quantitat.

La peça ha superat ‘Retrat d’un artista (Piscina amb dues figueres)’, del 1972, del pintor britànic David Hockney, que el novembre passat pujava al podi amb el rècord de 79,1 milions d’euros pagats a un artista viu. La competició per al rànquing no és nova, ja que abans de ser avançat per Hockney, Koons ostentava el tron amb ‘Balloon dog’, licitat per 51 milions d’euros el 2013.

David Hockney destrona Jeff Koons i es converteix en l'artista viu més cotitzat

David Hockney destrona Jeff Koons i es converteix en l’artista viu més cotitzat

L’obra ‘Conill’ es va fer el 1986 amb acer inoxidable, mesura 1,04 metres i només n’hi ha quatre exemplars, tres dels quals són en museus de Los Ángeles, Chicago i Qatar. És una de les onze obres de la col·lecció d’art del segle XX de la família Newhouse que s’han subhastat a Nova York, una sessió en la qual han aconseguit més de 215 milions de dòlars. L’escultura ha aparegut en nombroses portades de llibres, revistes i catàlegs i es considera una de les icones de l’art del segle XX.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: