Jack Ma abandona la presidència d’Alibaba entre llàgrimes

Un plorós Jack Ma ha abandonat formalment Alibaba aquest dimarts protagonitzant un concert de rock al qual van assistir milers dels treballadors del gegant del comerç electrònic que el mateix Ma va fundar fa 20 anys.

Durant la celebració, de quatre hores, en un estadi amb capacitat per a 80.000 persones, el multimilionari president de la companyia va complir amb la seva promesa, realitzada fa un any, de cedir el càrrec al seu conseller delegat, Daniel Zhang.

“Després d’aquesta nit començaré una nova vida. Crec que el món és bo, hi ha moltíssimes oportunitats”, ha explicat Ma als convidats i treballadors. “És per això que em retiro aviat”, va afegir Ma, a qui se’l va arribar a veure amb els ulls negats de llàgrimes.

La recepta de Jack Ma: Treballar 12 hores al dia, 6 dies a la setmana

La sortida de Ma arriba quan Alibaba s’ha convertit en l’empresa asiàtica més important a borsa, amb un valor de 460.000 milions d’euros. Dóna feina a més de 100.000 persones i s’ha expandit també als serveis financers o intel·ligència artificial, entre d’altres.

La companyia ha explicat aquest dimarts que ha adoptat diverses noves normes, una de les quals consisteix en “respectar les decisions que cada persona faci per conciliar la seva vida laboral i personal”. Això suposa un allunyament respecte als comentaris recents de Jack Ma, que va defensar que els treballadors de les empreses tecnològiques a treballar fins i tot a les nits i els caps de setmana, fet que va propiciar un intens debat nacional a la Xina.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: