Itàlia tancament tot el comerç excepte supermercats i farmàcies

Itàlia ha despertat aquest dijous amb el tancament de tots els negocis a excepció de supermercats i farmàcies. El Govern de Giuseppe Conte va decretar el "bloqueig total" per aturar l'epidèmia de coronavirus , que suma ja 827 morts i més de 12.000 contagis al país transalpí.

"Itàlia sempre serà una zona única, una zona protegida. Ens disposem a tancar tota l'activitat comercial, a excepció dels que ofereixen serveis de primera necessitat durant un parell de setmanes", va explicar el cap de l'Executiu italià.

Així mateix, Conte va fer una crida a la tranquil·litat. "No cal sortir corrent a l'supermercat a fer la compra. Si tots respecten les regles, aquest país sortirà de l'emergència", va demanar als ciutadans davant el pànic que ha generat, provocant l'esgotament d'existències en molts establiments, especialment en les zones assenyalades d'alta emergència sanitària, Llombardia i Vèneto.

Conte va subratllar que sí es permetrà l'enviament de menjar a domicili. També es garantiran serveis com el transport públic i altres essencials com els bancaris, postals i asseguradores. Tot i el tancament de col·legis, universitats i altres enclavaments públics, el primer ministre italià va dir que no s'interrompria l'activitat agrícola, que li reporta al voltant d'un 2% a l'total de l'PIB.

"Per tenir una resposta positiva d'aquestes mesures hem d'esperar un parell de setmanes". va calcular. Conte va assenyalar el nou escenari com un "pas més" dins d'un paquet de restriccions que han tingut com a "objectiu prioritari" garantir "la salut de la gent".

"Itàlia està demostrant ser una gran comunitat, unida i responsable. Demà no només ens miraran sinó que ens admiraran i ens prendran com a exemple d'un país que, amb responsabilitat, ha aconseguit superar aquesta pandèmia", va concloure el dirigent.

Espanya tanca els viatges amb Itàlia

Els casos de contagi al país transalpí el situen com el més afectat per l'epidèmia de Covid-19 a Europa, i un dels més sacsejats a nivell mundial. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha confirmat aquest mateix dimarts la categoria de pandèmia a una malaltia que afecta ja a 116 països.

Davant d'aquest escenari, el Govern de Pedro Sánchez va anunciar ahir la prohibició de tots els vols procedents d'Itàlia fins al pròxim 25 de març. La decisió suposa la restricció a un dels majors mercats aeris d'Espanya, el tercer en volum amb 106.000 operacions anuals i més de 16 milions de passatgers.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: