Israel es nega definitivament accedir a la pressió diplomàtica espanyola

Rate this post

Un comunicat oficial de l’Estat d’Israel informa que no reconeixen Catalunya però tampoc s’hi oposen, al contrari del que li demanava el govern espanyol que va pressionar el govern presidit per Benjamin Netanyahu, perquè fes una declaració contra el reconeixement de la República catalana.

La posició de Jerusalem és més pròxima a les posicions catalanes que no pas l’oposició expressada per Alemanya i França contra la República.

El comunicat, signat pel ministre d’Exteriors israelià, “espera que la crisi interna a Espanya es resolgui ràpidament i pacíficament i mitjançant un ampli consens nacional”. L’ambaixador d’Israel a Espanya, Daniel Kutner, va insistir aquest dimarts en no manifestar-se per no posar-se en un “assumpte intern espanyol”.

A més a més, el text indica que “Israel i Espanya comparteixen relacions duradores, fortes i amistoses, arrelades en el nostre patrimoni històric comú i valors democràtics compartits”.

De la seva banda, el portaveu d’Exteriors israelià, Emmanuel Nahsón, ha negat de forma contundent que Puigdemont hagi demanat asil a Israel per eludir l’acció de la Justícia espanyola i ha descartat la possibilitat que el polític independentista català pugui viatjar al país. “Això són notícies falses”, ha afirmat el portaveu.

Powered by WPeMatico

Translate »