“Irene Montero va treballar un any en una botiga d’electrodomèstics”

Luis Ventoso, adjunt a director de l’ABC, considera que un dels problemes de la política espanyola és que “no tenim gent de categoria” en aquesta entrevista per e-notícies.

Ventoso, excorresponsal a Londres, té publicat el llibre “No temblar ni aunque te corten la cabeza” (Ediciones Encuentro) sobre la política britànica, i dilluns passat va publicar un ampli reportatge sobre la caiguda de Margaret Thatcher.

El periodista recorda que “Pedro Sánchez va ser professor d’una universitat molt menor que va treballar una mica a Europa endollat pel PSOE, que Casado va ser secretari d’Aznar, que Inés Arrimadas ha treballat una mica d’advocat, que Rivera va treballar un any o dos a la Caixa, que Pablo Iglesias va ser professor associat i que Irene Montero va treballar un any en una botiga d’electrodomèstics”. “Aquest és l’escalafó que tenim”, insisteix.

També considera que “van a la política espanyola molts funcionaris que no valoren la llibertat i la iniciativa” perquè no procedeixen del sector privat. Ventoso afegeix un altre problema i és que, segons ell, “sembla ser que un senyor que té cabells blancs no pot estar en política”. “Hem expulsat una generació que podia haver contribuït molt més”, afegeix.

Respecte Thatcher opina que va caure  “pel desgast de poder” i la polèmica del poll tax -un nou impost que gravava les persones per residència independentment de la seva renda- però també perquè el Partit Conservador va veure que ja no era “cavall guanyador”.

“Thatcher -prossegueix- va perdre aquest olfacte per llegir el sentit dels temps, tan important en política” i “es va deïficar, va perdre el fil del carrer”. Finalment perquè “va mesurar malament les seves forces dins del seu partit” i va llançar la tovallola abans d’una segona volta en què podia haver perdut.

Luis Ventoso (La Corunya, 1964) és adjunt a director i columnista de l’ABC, a més de responsable de l’ABC Cultural. Ha estat també director de Diario 16 i director adjunt de La Voz de Galícia a més corresponsal de l’ABC a Londres durant tres anys.

luisventoso.jpg

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: