Irene Lozano, a la corda fluixa

Irene Lozano, una de les persones de màxima confiança del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, podria allunyar-se d'ell ben aviat. La secretària d'Estat d'España Global podria abandonar el càrrec per ordres de Moncloa ja que es vol reformular el concepte d'aquesta entitat. Això és el que publiquen El Confidencial i Política Online. La raó, segons aquests mitjans, és el pacte dels socialistes amb Esquerra per investir Sánchez amb què haurien decidit donar un nou rumb a aquest òrgan.

Des dels seus inicis, España Global s'ha caracteritzat per la propaganda antiindependentista que ha propagat arreu de l'estranger. El mes de setembre passat van publicar 'La realitat sobre el procés independentista', un informe que van enviar a diferents governs europeus i de fora el continent amb què desmuntaven els arguments independentistes: que les accions fossin pacífiques, negaven que Catalunya és una nació i que l'ONU reconeixi el dret d'autodeterminació. Esquerra, durant les negociacions, ja va alertar que el paper a l'exterior del govern espanyol havia de canviar.

Aquest podria ser un argument tot i que no és l'únic pel qual Lozano hauria de buscar un nou lloc de feina. En el ministeri d'Exteriors les coses han canviat. Josep Borrell ha deixat de ser el cap visible per passar al Parlament Europeu i al capdavant ara hi ha Arancha González Laya amb qui Lozano mai ha mantingut una estreta relació. La nova ministra vol afrontar una reestructuració interior a gran escala i pretén crear una secretaria d'estat d'Assumptes Exteriors a gran escala. I d'ella, vol marcar un fort poder al número dos del ministeri, encara per concretar. D'altra banda vol concentrar les secretaries americanes en una única que s'integri dins la de Cooperació Internacional. El paper de González Laya és més tecnòcrata, acumula una àmplia experiència en organismes internacionals en l'àmbit tècnic i també tindrà en compte la veu de Podemos.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: