Intersindical Valenciana reclama més igualtat lingüística durant el 9O

Intersindical Valenciana, sindicat de classe i valencià, ha llançat el manifest 'Més finançament i més igualtat lingüística', aprofitant la Diada del Nou d'Octubre. A través d'aquest, ha reclamat, en primer lloc, un nou model de finançament que permeti més capacitat de la Generalitat Valenciana per a aspirar a avançar en l'autogovern. "Si realment volem construir un projecte de futur per al País Valencià, on els principis de llibertat, igualtat, solidaritat i sostenibilitat siguin els fonaments d'una societat moderna, capaç de garantir l'estat de benestar i l'equilibri amb el territori, no podem romandre a expenses d'un finançament que s'ha demostrat insuficient i injust", comuniquen.

El segon aspecte que reclama el manifest és la defensa de la igualtat lingüística. "És necessari que el Consell abordi, d'una vegada per totes i sense por, aquesta discriminació històrica tramitant de forma urgent una Llei d'Igualtat Lingüística i destinant major pressupost a la promoció i ús del valencià", ha defensat. Intersindical creu que és necessari superar "l'obsoleta i insuficient" Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, i posar en peu d'igualtat el valencià i el castellà, no només en l'àmbit administratiu, sinó també amb la regulació del seu ús a les institucions, als mitjans de comunicació públics i privats, a l'àmbit de la creació literària, musical i cultural, així com el seu ús quotidià. "El valencià és, essencialment, part integrant del patrimoni cultural i identitari dels valencians i valencianes i és per aquesta raó que no podem consentir que l'assimilació cultural i lingüística patida durant més de 300 anys continuï indefinidament en el temps".

Intersindical Valenciana ha anunciat que participarà en els diversos actes unitaris del 9 d'Octubre i ha fet una crida al conjunt de la societat valenciana a participar-hi, oferint als actes un caràcter fortament reivindicatiu. Especialment, ha encoratjat a la ciutadania a participar en la manifestació convocada per la Comissió 9 d'Octubre, a les 18,30 hores, a la plaça de Sant Agustí de València. "Per al Sindicat és el moment de recuperar el carrer per aconseguir fer realitat les nostres reivindicacions com a treballadores i treballadors i com a poble per fer camí envers un País Valencià més lliure, més just i més igualitari", han defensat fonts de l'entitat.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

%d bloggers like this: