Interior es reuneix amb sindicats dels Mossos després d’una tancada les últimes hores

El departament d’Interior s’ha reunit aquest migdia amb representants dels sindicats SAP, SEIME i SICME dels Mossos d’Esquadra i de la plataforma MosSOS després que les últimes hores diversos membres d’aquestes organitzacions s’hagin tancat a la comissaria de l’Eixample, on han passat la nit abans de traslladar la protesta a la seu d’Interior. El secretari general del departament, Brauli Duart, juntament amb la directora de serveis d’Interior, Sílvia Quesada, han mantingut la trobada amb els representants, que han reclamat reprendre les negociacions que es van frenar per les eleccions sindicals. Des de fa dos mesos, el recompte del vot per correu de les eleccions està aturat perquè així ho va decidir un jutjat.

El jutjat que va aturar el recompte estudia una querella criminal que va presentar el sindicat Uspac conra delegats del sindicat SAP-Fepol i funcionaris del departament per irregularitats en el vot per correu. En la reunió d’aquest dimecres, el departament ha anunciat que estudiarà “totes les fórmules legals possibles” per negociar si les eleccions sindicals continuen judicialitzades, en cas que això s’allargui. Segons Interior, les dues parts de la trobada han coincidit en la necessitat de reprendre com més aviat millor les negociacions, després que els representants sindicals hagin apuntat que la situació actual repercuteix en l’àmbit laboral i organitzatiu dels Mossos. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha rebut els assistents.

Un jutjat fa aturar el recompte del vot per correu a les eleccions sindicals dels Mossos

Un jutjat fa aturar el recompte del vot per correu a les eleccions sindicals dels Mossos

La reunió d’aquest migdia no ha sigut l’única trobada d’aquesta setmana del departament amb representants de la plantilla de la policia catalana. Membres del sindicat Uspac van lliurar aquest dilluns una carta a la directora de serveis d’Interior en què alertaven que la situació actual dels Mossos posa en risc la seguretat dels agents.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: