Inspeccionen l’escorxador osonenc denunciat per ‘Salvados’

Rate this post

Inspecció de Treball s’ha presentat aquest dimecres al matí a les instal·lacions de l’escorxador Le Porc Gourmet a Santa Eugènia de Berga. Segons han explicat fonts de Treball, la inspecció s’emmarca en la intensificació que s’ha produït en els darrers dos anys en el sector de les empreses càrnies per comprovar si compleixen la normativa laboral. Un dels aspectes en què fa incidència Inspecció de Treball és en el compliment de la llei de cooperatives i si hi ha l’existència de ‘falses cooperatives’.

Precisament, l’escorxador que està sent inspeccionat és el mateix que va ser denunciat pels treballadors en el programa Stranger Pigs de ‘Salvados’, dedicat a la indústria càrnia.

La inspecció ha generat expectativa a l’exterior de l’escorxador, ja que compta amb el suport de la Policia Nacional i a les portes de l’empresa hi ha al voltant de vuit furgonetes i diversos vehicles policials. Es dona el cas que en les darreres setmanes s’han intensificat les queixes i denuncies del comitè d’empresa de Le Porc Gourmet davant de l’acomiadament de diversos treballadors. El passat 8 de febrer el col·lectiu ‘Càrnies en Lluita’ va portar el cas al Parlament i va rebre el suport dels grups de la CUP, ERC i comuns.

La presència del cos de la Policia Nacional en comptes dels Mossos d’Esquadra es deu al fet que la policia espanyola és qui té competències en matèria d’estrangeria. Segons fonts properes a la investigació, aquesta empresa càrnia té un elevat nombre d’estrangers treballant a les seves instal·lacions.

 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »