Inici de setmana amb temperatures de sensació per sobre dels 35º

Rate this post

Matí de núvols baixos a la Catalunya Central, al sud de la Costa Brava, i també de cel mig ennuvolat al Pirineu. L’elevada humitat serà un dels ingredients del dia, i farà que avui la temperatura de sensació arribi a escalar fins i tot per sobre dels 35º al migdia. Avui la temperatura real no serà especialment alta en general, però la xafogor farà suar de valent a prop de la costa.

En general avui hi haurà més sol que núvols, però la humitat formarà núvols baixos que mantindran el cel mig ennuvolat a estones, sobretot al matí i al vespre. A la tarda fins i tot és possible que s’escapin alguns xàfecs puntuals, especialment al voltant del Montseny i a la serralada Transversal, en punts d’Osona, de la Selva, o de la Garrotxa i el Ripollès. Ruixats de poca estona.

Els dies vinents el temps serà molt estable i tranquil. Demà ja hi haurà menys núvols baixos, i aquesta serà la tònica de bona part de la setmana. Domini del sol i poques nuvolades fins i tot en punts de muntanya. A partir de divendres i de cara al cap de setmana reapareixeran algunes tempestes de tarda al Pirineu, i és possible que els xàfecs de poca estona arribin fins a la Catalunya Central, però res fa pensar en ruixats extensos ni en un canvi de patró en el temps en general.

La temperatura es mantindrà molt alta fins dijous, i de fet demà i dimecres les màximes encara pujaran una mica més a l’interior. Temperatures reals o de sensació al voltant dels 35º cada migdia. Divendres i el cap de setmana no és que hagi d’entrar aire molt fresc, però si més no s’enretirarà la massa d’aire més càlid, la temperatura baixarà dos o tres graus en general.

A més llarg termini no s’insinua per ara un canvi brusc el el temps com a mínim fins al dia 15. L’escenari més probable és que després de la lleguera baixada del cap de setmana, la calor torni a repuntar la setmana que ve. Calor intensa sense arribar, tampoc en aquest cas, a valors extraordinaris.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »