Anglesos ebris a Benidorm se salten el confinament amb una barbacoa al carrer

Lluint tors i consumint alcohol en quantitats industrials mentre passegen en grup per Benidorm. Aquesta és la conducta negligent que centenars de britànics estan protagonitzant a la ciutat de la Costa Blanca, a la qual s'han desplaçat aquest cap de setmana per celebrar en els locals de copes el Dia de Sant Patrici.

Aquest era l'objectiu d'aquests turistes, però a l'trepitjar sòl espanyol s'han topat amb la decisió de la Generalitat Valenciana de tancar fins a nova ordre tots els bars i restaurants de la comunitat per evitar nous contagis per coronavirus. A partir d'aquest moment, ha començat un problema per a la salut pública i per a les Forces de Seguretat perquè deambulen pels carrers en estat d'embriaguesa.

"A mi m'han llançat un pot de cervesa al capdavant i al meu company li han tirat un altre quan ens hem acostat a demanar-los que respectessin les mesures de confinament tornant al seu hotel", explica a L'ESPANYOL un membre de les Forces i Cossos de seguretat de l'Estat. Aquest diari ha tingut accés a diverses imatges que posen de manifest que el coronavirus no és un problema perquè aquests turistes britànics passegin plàcidament per l'Avinguda de Madrid, proveïts de tovalloles, ronyoneres i xancletes, en direcció a la platja per gaudir en plena pandèmia d'una bona capbussada i un dia de sol.

Altres caminen descamisats, llauna de cervesa en mà, pel Passeig de Llevant i pels carrers Girona o Mallorca. De fet, s'han donat situacions curioses perquè els seus càntics en estat d'embriaguesa es solapaven amb els missatges que radiaven les furgonetes equipades amb megafonia per recodar a la població les mesures de confinament domiciliari que les administracions han decretat per frenar els contagis.

"Alguns grups superen les 200 persones". Aquesta conducta suposa una pràctica de risc perquè vulnera les recomanacions sanitàries d'evitar les aglomeracions de gent per no afavorir els contagis. "Com els pubs i discoteques estan tancats, en una rotonda ens hem trobat a uns britànics fent barbacoa i botellón", detalla l'esmentat membre de les Forces de Seguretat. "No només es posen en perill ells mateixos, sinó que també estan posant en risc la salut de la resta dels veïns de Benidorm i dels agents que estem de servei".

Centenars de joves britànics han estat aquest dissabte prenent el sol a Benidorm.

Centenars de joves britànics han estat aquest dissabte prenent el sol a Benidorm. JGB

Borratxos i deslligats

Aquests turistes ansiosos de festa estan combatent el tancament de locals de restauració decretat per la Generalitat Valenciana fent apilament d'alcohol en supermercats i botigues 24 hores. "Això és un desastre perquè han vingut a passar el cap de setmana amb paquets de tot inclòs: estan borratxos i deslligats".

Alguns agents consideren necessari que les administracions autonòmica o local haurien sospesar adoptar mesures de xoc per frenar la celebració etílica de Saint Patrick 's Day a Benidorm. "Haurem de demanar que tanquin els establiments regentats per xinesos i pakistanesos perquè els estan venent beguda".

Hi ha centenars de britànics dispersos per les habituals zones d'oci d'aquesta ciutat de la Costa Blanca. La situació comença a ser desbordant per als efectius de Policia Nacional i Policia Local que tracten de recordar a aquests turistes que el Govern d'Espanya ha decretat l'estat d'alarma. "Amb les dependències de reforç no serem més de quaranta agents".

Aquest membre de les Forces de Seguretat alerta que "els únics que estan respectant el confinament en els seus domicilis són els veïns de Benidorm". Prova d'això és el vídeo al qual ha tingut accés EL ESPANYOL, en què uns policies s'han vist obligats a treure les porres davant la conducta incívica d'un nodrit grup de britànics que estava concentrat a la via pública i que no només es negava a marxar-se de la zona, sinó que alguns d'ells s'han arribat a encarar amb els agents. Per sort, la situació no ha anat a més i aquests turistes han marxat davant l'arribada de cotxes patrulla i efectius en moto de la Policia Local i un furgó de la Policia Nacional.

Policies de servei sense desinfectant

El cap de setmana no pinta gens bé per als agents. "Aquesta situació s'està repetint des de divendres i es prolongarà fins que no marxin al seu país", explica l'esmentada font policial. A aquest panorama descoratjador se suma la falta de mitjans que pateixen els policies: "Les mesures de seguretat sanitària que tenim són escasses perquè només ens han facilitat un parell de guants de làtex, una màscara de paper i no tenim material desinfectant".

Quan intervenen amb algun d'aquests turistes i se'ls trenquen els guants els policies queden desprotegits, però han de prosseguir amb el servei tot i el risc de contagi de coronavirus.

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: