Indignació amb l'estampa que oferia Atocha aquest matí

Si amb la declaració de l'estat d'alarma es pretenia frenar els contagis de coronavirus a través de mesures de distanciament social no ja recomanables, sinó obligatòries, el pla ha fallat aquest mateix dilluns al matí, a jutjar per la imatge que oferia a primera hora l'estació de Rodalies d'Atocha, a Madrid.

Amb el hashtag #yonomepuedoquedarencasa, diversos usuaris de Twitter tractaven de posar en evidència les contradiccions que comporta, d'una banda, demanar que la gent es quedi a casa confinada i mantingui la distància de seguretat i, de l'altra, l'obligació d'anar a treballar en transport públic.

Segons explica l'agència Efe, els retards en els trens s'han causa d'una avaria entre les estacions de Piràmides i Príncep Pío que es va produir a les 5:30 i no va quedar reparada fins a les 10 hores.

Fonts d'Adif han explicat a Efe que el trànsit ferroviari no s'ha vist interromput, però que els combois han hagut de limitar la seva velocitat,   la qual cosa ha ocasionat concentracions "puntuals" de viatgers en certes estacions.

En qualsevol cas, "el servei s'està prestant amb normalitat", han recalcat a Efe fonts de Rodalies, que insisteixen que el servei s'està prestant segons les mesures preses diumenge pel Ministeri de Transports i Mobilitat per la declaració de l'estat de alarma a causa de la crisi de l'coronavirus.

Per la seva banda, Metro de Madrid ha comunicat a Twitter que el 100% dels seus trens han funcionat amb la freqüència habitual i que, tot i això, hi ha hagut un 75% menys de viatgers que dilluns passat.

Els trens AVE, per la seva banda, circularan a un terç de la seva ocupació per fomentar el distanciament social.

Font

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *