Indignació per la intenció de Rajoy de fer vehicular el castellà a l’escola catalana

Rate this post

Rajoy vol fer vehicular el castellà a l’escola catalana aprofitant l’aplicació de l’article el 155 i les reaccions no s’han fet esperar. Un dels primers en posar el crit al cel per la proposta ha estat el diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà, que ha veuria la mesura com una mostra de “mala fe i voluntat de continuar fent mal a Catalunya”. Ho ha dit en un tuit, on també ha aprofitat per fer autocrítica per la “irresponsabilitat” que suposa no haver format encara un “govern republicà”.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, també ha criticat aquesta “imposició per la força” i ha reivindicat la defensa del “model d’èxit i garantia de cohesió que és la immersió” lingüística. En la mateixa línia anava la queixa de Crida per la Democràcia: “El que no han guanyat a les urnes ho volen aconseguir amb el 155”.

L’expresidenta del Parlament i diputada de Junts per Catalunya, Carme Forcadell, ha volgut mostrar el seu suport a l’escola catalana i ha reivindicat el “consens social” del qual ha nascut l’ensenyament en català.

El líder de Catalunya En Comú Podem, Xavier Domènech, ha recordat que el PP només té quatre diputats al Parlament de Catalunya, però des de Madrid està prenent decisions que representen una “intervenció del model educatiu”. A la vegada, també ha pressionat els partits independentistes perquè defensin “l’autogovern  i no qui el presideixi”.

En resposta als primers missatges de Tardà, el diputat dels comuns Joan Josep Nuet ha alertat del perill de “perdre les institucions i la llengua” si no es forma un govern aviat. “Que el legitimisme no cegui la nostra vista”, ha aconsellat.

Anar a la font
Maria Macià

Powered by WPeMatico

Translate »