Indignació pel control que vol fer RTVE dels correus dels treballadors

Rate this post

Treballar actualment a RTVE deu ser una professió de risc. Els seus treballadors viuen en un moment de bogeria, dubtant si anar al frenopàtic o directament als jutjats. En plena onada d’acusacions de manipulació de la informació per part de l’ens públic, ara se suma un nou escàndol destapat en exclusiva pel portal vertele.

RTVE Prado del Rey 1

RTVE

Fa dies els informàvem que l’agrupació de dones periodistes que treballen a TVE han engegat una campanya tipes de les manipulacions que els fan fer els dirigents de la televisió pública. Sota el hastag #AsíSeManipula posen casos concrets de manipulació per part d’una tele controlada pel PP.

dones tve

TVE

Un exemple és el d’una periodista dels informatius de TVE, Macarena León, que va denunciar via tuit que “Quan les notícies positives de Catalunya, que n’hi ha, no surten, i només interessen les que desprestigien, és manipulació”.

La manipulació a TVE no només tindria a veure amb la informació. També amb l’opinió. La de la reina Letícia, per ser més exactes. Quan era jove, va participar en un debat enregistrat a la universitat de Mèxic, quan feia l’Erasmus, on criticava obertament la monarquia espanyola i es mostrava partidària de la república. ¿Dónde está el vídeo? Matarile, rile, rile. En el fondo del mar, matarile, rile, ron, chimpón. En el fondo del mar. O en el fondo de un cajón de algún directivo. Ni rastre. La cinta l’hauria comprat l’ens públic i mai veurà la llum.

leticia tve

TVE

Més. L’última… O la penúltima.  Dissabte. Acte de Rajoy a Alacant i escridassada dels jubilats. La cap de premsa, molt conciliadora: “¡Qué ganas de hacerles un corte de mangas de cojones y decirles ‘Pues os jodéis’!”.

Imatges que, evidentment, no van poder veure els espectadors de TVE. Doncs en mig d’aquest clima tan democràtic i transparentvertele explica que la direcció de la corporació ha redactat el protocol d’una norma, que fins ara estava en suspens, que els permeti accedir al correu electrònic dels treballadors i monitoritzar els seus equips i dispositius mòbils. En d’altres paraules, controlar el que fan, saber si es connecten a alguna web porno, si posen a parir els jefes o si a algú se li acut queixar-se de la manca d’objectivitat i informació esbiaixada de TVE. Protocol rebutjat amb ira pels sindicats de l’ens.

divendres engre RTVE

RTVE

Mai un nom ha estat més fidel al seu significat. TVE… Te-ve. Te-espía. Te-miraelcorreo. Els treballadors estan indignats. A banda dels evidents dubtes legals, creuen que es compromet la privacitat i es posa en risc un dret fonamental com és el de la protecció de les seves fonts. Deduïm que després del #AsíSeManipula està al caure un altre hashtag, #AsíSeControla. A RTVE no guanyaran per hashtags.

L’esperpent, però, no té límits. Saben com es diu el text elaborat que està pendent de ser aprovat pel Consell d’Administració?… Protoloco. No Protocolo, no. Proto-loco. Es veu que hi ha hagut una errada en el redactat. El que és de bojos és el que està passant a Pozuelo de Alarcón.

Mariano Rajoy desayunos TVE 2007109288 9243772 660x371

TVE

Els sindicats temen que la finalitat de la norma no és, com assegura la direcció, protegir RTVE d’atacs de ciberseguretat, sinó que “de forma pretendidamente encubierta, implanta un protocolo de vigilancia y control y el establecimiento de un sistema sancionador”.

RTVE

Mals temps per TVE. Corregeixo. Mals temps pels treballadors de TVE. Precisament avui, diferents representants de comitès i membres dels Consells d’Informatius s’estaran a la Porta dels Lleons del Congrés acompanyats d’una representació de diputats de l’arc parlamentari reivindicant “la recuperación de la independencia de RTVE y la inmediata renovación de su Consejo de Administración”… Vaticinem que ja poden anar esperant. Trigaran tant que els lleons de la porta marxaran d’avorriment.

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »