Indignació davant l’amenaça de Rajoy de liquidar la immersió lingüística a Catalunya

Rate this post

El govern espanyol ha obert la porta a la liquidació de la immersió lingüística a Catalunya. Amb l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola, pretén que els formularis de preinscripció a les escoles incloguin l’opció que l’espanyol sigui la llengua vehicular. Les reaccions davant aquest atac contra el català no s’han fet esperar. El vice-president d’Òmnium, Marcel Mauri ha estat el primer en reaccionar.

El diputat d’ERC al congrés espanyol, Joan Tardà, parla de ‘mala fe’ per part del govern espanyol i insisteix en la necessitat de formar govern.

El diputat d’ERC Gabriel Rufián també n’ha dit la seva.

Per part dels comuns, ha estat el diputat Xavier Domènech qui ha donat la seva opinió.

L’ex-diputat de Podem, Albano-Dante Fachin, s’ha mostrat molt contundent i ha parlat ‘d’un pla acariciat pels hereus de Franco’

PDECat i ERC insisteixen en la necessitat de formar govern
En una línia molt similar a la de Tardà, el portaveu adjunt del PDeCAT, Jordi Xuclà, ha assegurat que l’amenaça de Rajoy demostra ‘la importància de conformar un Govern en les pròximes setmanes’. En declaracions al Congrés dels Diputats espanyol, Xuclà ha apuntat que les formacions que ostenten la majoria al Parlament ‘aprofitarem aquestes setmanes’ de marge que dona l’executiu espanyol mentre estudia la mesura ‘per a oferir un govern legítim a Catalunya que respecti el model educatiu d’èxit’.

Xuclà ha comparegut en roda de premsa per criticar durament el plantejament del govern del PP, a qui ha recordat que, amb només 4 diputats al Parlament i menys d’un 5% dels vots, ‘no té legitimitat’ per a impulsar un canvi de model educatiu que implicaria una ‘violació’ de les competències de la Generalitat i del consens en aquesta matèria.

En aquest sentit, ha destacat que el model educatiu català es va acordar amb formacions que van més enllà dels 70 diputats independentistes, i que engloba actualment el PSC i Catalunya en Comú. ‘Demanem al PP que sigui respectuós amb el marc competencial i amb el model educatiu d’èxit i d’integració dels últims 40 anys a Catalunya, i que deixi que sigui el nou Govern de la Generalitat qui prepari el curs escolar’.

Xuclà s’ha dirigit també Partit Socialista, que va donar suport a l’aplicació del 155. ‘Demano al Partit Socialista formalment que retiri el suport al 155 si suposa una vulneració de les competències de la Generalitat i del nostre marc de convivència a partir del sistema educatiu català’.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »