Independentistes de Gal·les aposten per un nou Estat en cas de Brexit “dur”

Rate this post

El líder del partit independentista gal·lès Plaid Cymru, Adam Price, creu que “s’ha de posar sobre la taula” l’opció de la independència de la nació britànica en cas que es produeixi una sortida “dura” del Regne Unit de la Unió Europea (UE). Així ho ha afirmat aquest divendres a la conferència anual del partit, on també ha afegit que en cas que Gran Bretanya acabi abandonant l’unió duanera comunitària i s’aixequi una frontera a Irlanda del Nord, “les ambicions d’independència d’Escòcia i l’unitat d’Irlanda seran imparables”. Amb aquest hipotètic escenari, Price creu que s’ha de plantejar sèriament la independència de Gal·les, perquè sinó la nació estaria “a mercè de Westminster”.

“Podem ser gal·lesos i europeus”, ha dit davant dels afiliats del Plaid Cymru, comprometent-se a promoure una llei sobre un referèndum d’independència per Gal·les si surt escollit per ser al Govern autònom després de les eleccions previstes el 2021.

El Plaid Cymru té deu diputats a l’Assemblea gal·lesa, mentre que el Partit Laborista, en el Govern autònom, compta amb 29 seients, i el Partit Conservador amb dotze. A Gal·les, el suport al Brexit va ser del 52,5%, un punt i mig per sobre que en el total del Regne Unit.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »