Increment de la confiança empresarial de Catalunya aquest primer trimestre de 2021

El primer trimestre del 2021, l’índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de Catalunya mostra un augment del 5% respecte del trimestre anterior.

En relació amb el mateix trimestre de l’any anterior, l’índex disminueix un 16,7%. La confiança empresarial empitjora a tots els sectors i en el cas de l’hostaleria i el transport la disminució segueix sent molt intensa, un 34,9% interanual. El segueixen, amb disminucions menors, la resta de serveis (‑16,5%), la construcció (‑16,3%), el comerç (‑14,7%) i la indústria (‑9,5%).

Per grandària de l’establiment, tots registren una millora de la confiança respecte del trimestre anterior, excepte els establiments de 1.000 o més assalariats (-5,7%). L’augment de l’índex va des del 10,8% dels establiments de 50 a 199 assalariats al 2,2% dels establiments més petits (menys de 10 assalariats).

Per demarcacions camerals, els índexs mostren evolucions positives respecte del trimestre anterior.

La Cambra de Barcelona i la resta de cambres de Barcelona són les que registren l’augment més elevat (4,9% i 6,8%, respectivament), seguides de les Cambres de Girona (4,7%), les Cambres de Tarragona (4,5%) i les Cambres de Lleida (2,5%).

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: