Incògnita en el relleu de Lopetegui

Rate this post

Després d’anunciar la fulminació de Julen Lopetegui com a seleccionador espanyol, Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), deixa a l’aire el lloc de tècnic del combinat espanyol. A dos dies del debut contra Portugal al Mundial de Rússia 2018, Espanya es queda orfe d’entrenador.

“No vull entrar en noms”, ha dit Rubiales en una multitudinària roda de premsa a la ciutat russa de Krasnodar davant la premsa. “El que haurem de parlar ho farem aviat”, ha afegit el president de l’ens espanyol també deixant clar que el proper entrenament del combinat nacional serà amb el nou staff.

La selecció espanyola està tocada a dos dies de començar el Mundial, i per arreglar-ho Rubiales no vol canviar més coses. Se’n va Lopetegui i els seus assistents de confiança que entrenaran el Reial Madrid i poc més. “Tocarem el menys possible aquesta concentració”, ha afirmat Rubiales amb clares intencions de voler protegir el combinat espanyol. I també ha deixat la incògnita del relleu ben oberta, però sense res a dir a hores d’ara: “quan tinguem una cosa que explicar ho farem”.

Luis Rubiales Efe

EFE

Un substitut acord amb la idea de joc

Queda veure quins seran els propers passos que es prendran des de la RFEF. Luis Rubiales haurà de decidir si posar un seleccionador de transició que cobreixi el Mundial i després ja seure a buscar un entrenador adient, o potser adjudicar la plaça a l’entrenador que guiarà la selecció espanyola en els propers anys.

Si Lopetegui va renovar fins al 2020 fa un mes, ara ja no hi ha ningú a la banqueta espanyola. I comencen a sortir noms. Fernando Hierro, director esportiu de la RFEF agafa números per portar Espanya durant la cita mundialista. També apareix amb molta força el nom del català Albert Celades, seleccionador espanyol sub-21. I entre les sorpreses podria agafar el timó Quique Setién, actual entrenador del Betis.

Tres noms i molts d’altres que sobrevolen el cap dels responsables de prendre la decisió. Una cosa, però, ha d’estar clara. La idea de joc ha ser la mateixa i la d’un entrenador que conservi el joc de possessió i de domini que ha fet gran la selecció espanyola en els últims anys.

Anar a la font
Bernat Aguilar

Powered by WPeMatico

Translate »