Imputen per primer cop tots els comandaments policials que van ordenar les càrregues de l’1-O

El jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha citat a declarar per primer cop com a investigats vuit inspectors en cap de la policia espanyola per les càrregues de l’1-O. És un “gran canvi” perquè és la primera vegada que hauran de declarar els comandaments que van ordenar les càrregues, ja que fins ara només ho havien fet quatre dels set caps de nucli però per actuacions concretes en alguns centres de votació. “Ara no, ara declararan els màxims responsables policials sobre el terreny per l’actuació en els 27 centres on hi va haver violència”, ha dit Anaïs Franquesa, advocada d’Irídia, una associació en defensa dels drets humans que s’ha personat com a acusació particular contra els agents de la policia espanyola. 

Segons aquesta entitat, la decisió pot suposar un “gran pas endavant en la depuració de les responsabilitats”. La interlocutòria del jutge està fonamentada en una decisió judicial prèvia, en aquest cas de l’Audiència Provincial de Barcelona, en què es determinava que calia aprofundir en la investigació perquè no calia només resoldre les lesions concretes als ciutadans, sinó que calia determinar quines ordres es van donar i per què. 

Atenció‼️

Un jutjat de Barcelona cita a declarar com investigats a 8 inspectors en cap de la @policia per les càrregues del 1O.

➡️ Són els responsables de l’operatiu policial en 27 centres de votació.

➡️ És un pas molt important fruit del treball col·lectiu. pic.twitter.com/j6sFNKs6IL

— IRIDIA (@centre_IRIDIA) September 5, 2019

Des de l’Ajuntament de Barcelona, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha celebrat que el jutge “doni la raó a l’Ajuntament” i imputi tots els màxims comandaments que estaven sobre el terreny el dia del referèndum. “Sempre hem defensat que aquells que van donar les ordres tenen una responsabilitat penal que cal dirimir”, ha afirmat.

🔴Important. El Jutge de BCN dóna la raó a @bcn_ajuntament i imputa a TOTS els màxims comandaments de l’ #1oct que es trobaven sobre el terreny. Vuit nous alts comandaments imputats. Obro fil.👇 pic.twitter.com/7P6EAhiLTx

— Marc Serra Solé (@MarcSerraSole) September 5, 2019

Amb aquests vuit comandaments nous imputats, dos anys després dels fets ja són més de 50 els agents i comandaments de Policia Nacional imputats per les càrregues de l’1-O.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: