Illa defensa que “el 8-M vam fer el que havíem de fer”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat aquest dijous en roda de premsa que “el 8-N vam fer el que havíem de fer” d’acord amb les informacions que tenien aleshores i ha recordat que des de l’Executiu espanyol sempre han seguit les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

“El 8-M vam fer el que havíem de fer amb la informació que disposàvem” ha apuntat el ministre sobre l’autorització de les marxes feministes i la possible afectació que va tenir en la propagació del patogen.

Illa ha defensat que “hem pres les decisions amb la informació disponible” en cada moment, i ha recalcat que les decisions que ha pres l’Executiu espanyol “sempre han anat en concordança amb les recomanacions de l’OMS”. “Totes les recomanacions les vam complir. Es va actuar en concordança amb les recomanacions i la informació disponible” ha insistit.

D’altra banda, el ministre també ha acceptat la demanda d’unificar tres de les regions sanitàries de Barcelona que va fer la Generalitat malgrat haver criticat inicialment que el Govern espanyol proposés la província com a unitat territorial en la lluita contra la pandèmia de coronavirus. El ministre de Sanitat ha anunciat que ha acceptat la petició de la conselleria de Salut per unificar les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud.

“Catalunya ha sol·licitat considerar una única àrea territorial i permetre la mobilitat a dins d’aquest territori” ha explicat Illa, apuntant que “hem accedit a la petició com no podia ser d’una altra manera”. “Dilluns vinent aquestes tres franges configuraran una única àrea per a la mobilitat” ha dit. El Garraf i l’Alt Penedès en queden excloses d’aquesta unificació a petició de la Generalitat.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: