Illa admet que vol “construir Catalunya des de Madrid”

El candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, ha afirmat que vol "liderar" la reforma del finançament autonòmic des de Catalunya, i que serà "assidu visitant a les dependències del govern espanyol" per negociar acords del país. Ho ha dit en un esmorzar informatiu d'Europa Press, on ha defensat "construir Catalunya des de Madrid". D'altra banda, Illa vol "reorientar" les delegacions de la Generalitat a l'exterior a la promoció econòmica i cultural de Catalunya i no a la "propaganda independentista". Ha dit que no vol que el país perdi presència, però creu que cal redreçar les delegacions perquè facin "la feina que preveu l'Estatut".

També es compromet a "reforçar" la presència de Catalunya a Brussel·les, i ha lamentat que "fa anys que cap responsable de la Generalitat ha estat rebut per càrrecs rellevants i on es juguen coses del futur". En aquest sentit, promet una major implicació en l'euroregió i el comitè de regions. D'altra banda, i "sense ànim de revenja", el PSC vol posar en marxa una auditoria per comptabilitzar la despesa "supèrflua" feta pels anteriors Governs.

El candidat del PSC aspira a obrir "una nova etapa" amb una aposta clara pel diàleg. Ha admès que a Catalunya tots han tingut "part de responsabilitat" però que "qui més en té, és qui va iniciar el procés i qui ha tingut responsabilitats a Catalunya". Illa ha afirmat que si és president del Govern convocarà la taula de partits catalans de manera regular. I ha assegurat que s'hi implicarà "perquè hi assisteixin tots", tot recordant que Cs, la CUP i el PPC no hi van. "Pretenc liderar aquest esforç i demanaré a tothom que el faci", ha reblat.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: