Iglesias ofereix a Sánchez una coalició amb periode de prova d’un any

Pablo Iglesias fa una última oferta a Pedro Sánchez: un govern de coalició que pugui ser revisat quan s'aprovin els nous pressupostos de l'Estat. És a dir, un període de prova d'un any. En cas de sortida d'Unidas Podemos de la Moncloa en el moment de ser revisat, mantindrien el suport parlamentari. Segons fonts de l'entorn d'Iglesias, això és el que li ha traslladat en la trucada que han mantingut aquest dijous a la tarda. Però els socialistes han rebutjat aquest oferiment per manca de confiança.

Segons Unidas Podemos, l'oferiment passa per "acordar una coalició (programa i equips) sobre la base de l'última proposta del PSOE i l'última d'Unidas Podemos, que torni a ser avaluada en el moment de l'aprovació dels pròxims PGE". En aquest sentit, expliquen que "si després de l'aprovació dels pressupostos Pedro Sánchez considera que la revisió no ha funcionat, Unidas Podemos es compromet a abandonar el govern mantenint el suport parlamentari".

La formació de Pablo Iglesias subratlla que la proposta "garanteix a Pedro Sánchez, si considera que la coalició no ha funcionat, un govern en solitari estable durant la major part de la legislatura". I insisteixen aquestes fonts: "En qualsevol dels casos, l'estabilitat de la legislatura estaria garantida".

Hi haurà ampliació

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: