Iglesias: “La única forma de que Podem estigui a un govern de coalició és que sortim molt forts”

El candidat d’Unides Podem a la presidència del govern, Pablo Iglesias, ha assegurat avui en entrevista a La Sexta que “la única forma per tal que Unides Podem estigui a un govern de coalició és que sortim molt forts” el diumenge a les eleccions, i ha insistit que “del laberint se surt aribant aun acord i no pensant que stem en el bipartidisme”. 

Insistit per si acceptaria quedar fora d’un govern del PSOE, ha assegurat que això seria “no respectar els votants” i ha dit que l’entrada de Podem és la “garantia” de derogar la reforma laboral. Iglesias ha defensat una taula de partits a Catalunya per buscar “un nou encaix territorial de Catalunya a Espanya” i que renunciarien per ara al referèndum d’autodeterminació perquè no tenen “força suficient al Congrés com per crear un consens” sobre aquesta via. “Tots haurem de cedir”, ha afegit, i ha assegurat que el PSC s’oposarà a les propostes de Sánchez “d’intervenir tv3 i l’escola catalana”. Després d’aquesta afirmació, el PSC ha enviat un missatge al presentador del programa, Antonio García Ferreras, aclarint que no es tracta d’intervenir, sinó d’aconseguir que tv3 compti amb un consell d’administració aprovat per dos terços del parlament i reforçar la constitucionalitat a les escoles. 

“Si s’il·legalitzen els partits que incompleixen la llei, potser vostès haurien de callar”, ha comentat Iglesias adreçant-se al PP, després que juntament amb Vox i Cs votessin a l’assemblea de Madrid per demanar la il·legalització dels partits independentistes. “Es referirien a aquells que siguin violents”, ha matisat Albert Rivera, líder de Cs, que ha participat en l’entrevista. 

Abans de l’entrevista, Podem ha participat en un acte a Toledo en el qual, de nou, ha posat el focus sobre les oligarquies i ha assegurat que “qui té filials a paradisos fiscals és un lladre”. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: