Iglesias diu estar disposat a “cedir més” però sense vetos a ell com a ministre

Pablo Iglesias està disposat a "cedir més" davant Pedro Sánchez, però no accepta cap mena de “veto” en la negociació per a la investidura i la conformació de govern. Així ho ha reiterat aquest dimarts el líder d’Unidas Podemos, que ha defensat que sigui la seva formació la que ha de decidir els seus membres en el Consell de Ministres. “Jo podria jugar un paper a les ordres del president del govern”, ha assegurat. Ha acusat els socialistes de “voler tot el poder”.

En una entrevista a La Sexta, amb les negociacions per la investidura trencades, Pablo Iglesias ha arribat a dir que "no hem parat de cedir i podem cedir més”. En aquesta línia, ha sostingut que des de la seva formació no “llencen la tovallola”, perquè creuen que és possible una entesa. “Continuem tenint la mà estesa”, ha insistit, però ha reclamat “negociar seriosament” i no a través dels mitjans de comunicació.

Malgrat tot, s'ha negat a vetos. El dirigent de Podemos ha assenyalat que Pedro Sánchez no li ha plantejat cap veto personal. “Serà Unidas Podemos qui decideix qui hi està”, ha defensat. “Si el PSOE té vetos personals, que els expliquin personalment”, ha desafiat. El dirigent del partit ha defensat la legitimitat de la consulta a les seves bases davant les crítiques del mateix Sánchez.

“Vetar algú votat pels ciutadans? Quina és la raó?”, els ha preguntat. En aquest sentit, el secretari general de Podemos ho ha comparat amb un hipotètic veto d’Ada Colau a Jaume Collboni al govern municipal de Barcelona. De la mateixa manera, ha dit que ells no plantegen cap veto a cap membre del PSOE. S’ha compromès a ser lleial al lideratge i el pes polític de Pedro Sánchez i el grup socialista. “Hem demostrat que allà on governem complim els acords”, ha afirmat.

Pablo Iglesias s'ha disculpat per qualificar d'"idiotesa" la proposta de ministres "tècnics" feta pels socialistes. Això sí, ha avisat que “no és seriós” plantejar qui pot entrar al Consell de Ministres i qui no “en funció del currículum o del número de màsters”.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: