Iceta va amenaçar Santamaría d’anar a votar l’1-O si no retirava la policia

Rate this post

El líder del PSC, Miquel Iceta, va trucar a l’aleshores vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. El contacte hauria estat “determinant” ja que hauria amenaçat al govern de Rajoy amb sortir ell i els socialistes catalans al carrer. Així ho recull aquest divendres el diari Público, que assegura que més enllà de la mala imatge que s’estava estenent arran de la duresa de la intervenció policial, la maniobra d’Iceta va ser clau. 

Iceta hauria negat que amenacés amb anar a votar “perquè hauria estat una incoherència amb la postura que havia defensat fins a aquell moment”, ha explicat al diari. Malgrat tot, confirma la trucada a la vicepresidenta i ressalta que la conversa va ser dura. “Li vaig dir que estàvem preocupats i alarmats pel que estava passant i li vaig dir que sortiríem a fer una declaració púbica”. 

Iceta ho nega

“No estem doncs, davant un referèndum que pugui legitimar decisions polítiques rellevants. És per això que considerem inacceptable qualsevol acció policial desproporcionada. Demanem, per tant, el cessament immediat dels intents d’impedir per la força una important mobilització ciutadana en un simulacre de voatció”. 

I encara que Iceta negui que va amenaçar amb votar, el govern de Rajoy va témer en aquell moment, que a més a més dels votants del sí, s’hi acabessin unint els votants del “no” dels socialistes i centrés així les mirades de al comunitat internacional. 

 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »