Iceta rebutja mantenir el 155 en cas de restitució dels consellers

Rate this post

El líder del PSC, Miquel Iceta, no aprovaria mantenir l’article 155 de la Constitució a Catalunya si el president català, Quim Torra, nomena de nou els consellers cessats que són fora de Catalunya i a la presó, perquè ha assenyalat que, encara que no el comparteix, és legal.

En una entrevista en TV3 aquest dimecres, ha considerat que seria “un error posar en càrrecs de responsabilitat a persones que no puguin exercir” però no una il·legalitat, perquè no veu impediments jurídics perquè siguin nomenats. Per això, ha lamentat que Cs vulgui mantenir el 155 de forma preventiva: “No se sosté”, ha apuntat, encara que sí que ha considerat prudent mantenir mecanismes de supervisió mentre la situació no torni a la normalitat.

En aquest sentit, ha sostingut que es podria mantenir un control mensual de les finances del Govern, entre altres coses perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, “fins i tot no ha dit si es mantindrà en els marges de la legalitat”.

Els articles de Torra, “un horror”

Preguntat pels polèmics articles de Torra, Iceta ha dit que són “un horror” i no l’habiliten per ser president, perquè no pot exercir aquest càrrec mirant a mitja Catalunya amb sospita, segons la seva opinió. “Això el perseguirà. Molts, fins i tot persones properes a l’independentisme, parlen de tret al peu”, ha indicat el socialista, que ha considerat un error l’elecció de Torra si la sobirania volia presentar-se com un moviment obert i progressista.

Iceta ha opinat que se li pot disculpar l’escrit a Twitter per ser opinions abocades sense massa reflexió, però no els articles, “expressió d’un pensament més articulat i consistent”. Tot i així, ha subratllat que el judici sobre la seva actuació com a president de la Generalitat “només es pot fer sobre els actes que faci com a president”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »