Iceta creu que Puigdemont no és candidat perquè “no podia repetir el compromís” de tornar a Catalunya si guanyava

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, creu que Carles Puigdemont remarca el seu suport a la llista de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer perquè sap que la majoria independentista "trontolla". En un acte a Granollers, ha apuntat que sabia que Puigdemont no es presentaria com a candidat a la presidència perquè "no podria repetir el compromís" de tornar a Catalunya si guanyava, com ja va fer al 2017. En aquest sentit, considera que el projecte independentista està "fracassant", i insisteix que el projecte socialista que lidera pot encapçalar un canvi que creu que Catalunya necessita després de "deu anys perduts" per les polítiques que han liderat les forces sobiranistes des de la Generalitat.

"Ja vam veure al 2017 que va dir que es presentaria i que si guanyava vindria a ser president, això no va ser així, i no podia repetir un compromís que no va complir", ha assenyalat Iceta. En aquesta línia, ha assegurat que la decisió de sumar-se a la llista de Junts per Catalunya sense encapçalar-la també es deu a un motiu d'estratègia.

"La majoria independentista en aquetss moments ha fracassat, està en un moment molt trontollant, està passant grans dificultats, i és lògic que vulgui prestar el seu suport i la seva participació sense ser candidat", ha puntualitzat Iceta. El primer secretari socialista referma la seva com la candidatura capaç de generar un canvi a Catalunya.

En aquesta línia, la visita a Granollers, on ha visitat juntament amb l'alcalde, Josep Mayoral, una planta de biomassa i una de plaques fotovoltaiques, ha servit per anunciar el seu compromís d'arribar als 10.000 megawatts d'energia produïda a partir de fonts renovables si surt elegit president de la Generalitat en les eleccions del 14 de febrer.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: