Hong Kong suspèn la polèmica llei d’extradició arran de les protestes multitudinàries

El govern de Hong Kong ha anunciat aquest dissabte la suspensió indefinida de la polèmica llei d’extradició que es preveia debatre en seu parlamentària i que permetria a la Xina processar la dissidència. La decisió arriba després de les multitudinàries manifestacions en contra de la normativa, la pròxima de les quals estava prevista per aquest mateix diumenge.

La llei d’extradició a la Xina inflama Hong Kong

El 12 de juny, una altra protesta amb la participació de més d’un milió de persones ja va bloquejar el Parlament on s’havia de produir la votació. Va constituir una de les mobilitzacions més grans que es recorden al territori en els últims anys.

La cap de l’executiu, Carrie Lam, ha anunciat la decisió en una compareixença pública i ha assegurat que continuarien consultant els ciutadans abans de prendre cap decisió. “Hem d’aturar-nos i pensar”, ha reconegut, per després lamentar “el profund dolor i penediment” que li causaven que hi hagués hagut tantes “controvèrsies substancials”.

Els opositors al projecte de llei denunciaven que la llei dona carta blanca a la Xina per extradir qualsevol presumpte sospitós, inclosos activistes pro democràcia o dissidents, per ser jutjats sota el sistema legal de Pequín, que no és ni independent ni transparent.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: