Homofòbia, xenofòbia i ultradeta: allò que amaguen de Jaume Vives, portaveu de Tabàrnia

Rate this post

El ressò de la martingala de Tabàrnia només es pot entendre gràcies a la difusió obsessiva que n’han fet des de just després de les eleccions del 21-D els grans diaris i televisions espanyols. El País ha arribat a fer portada d’una iniciativa sorgida a la xarxa basada en arguments fal·laços i el plantejament de la qual no té cap mena d’arrelament social, i televisions com Telecinco, Antena 3 i La Sexta n’han parlat de manera insistent en els seus programes estel·lars. I ho fan perquè encaixa amb el seu relat. És així que han entrevistat nombroses vegades Jaume Vives Vives, un periodista format a l’Abat Oliba CEU a qui han assenyalat com a portaveu de Tabàrnia. Però amb la fixació per a difondre arguments contra l’independentisme, han passat per alt que Vives, des de la seva publicació, El Prisma, difon ideologia d’ultradreta i franquista, i discurs xenòfob, misogin i homòfob.

Ja fa temps que li donen corda, a les televisions espanyoels. Després de l’1-O, l’entrevistaven a La Sexta i a Telecinco dia sí i dia no com un petit heroi espanyolista que ‘per a contrarrestar els repics de cassoles a Catalunya’ posava un altaveu al seu balcó del carrer Balmes de Barcelona amb cançons de Manolo Escobar i l’himne de la Guàrdia Civil. Tabàrnia va venir poc després.

Però en totes les entrevistes que li fan no hi ha ningú que li demani l’opinió sobre els drets dels homosexuals, sobre l’avortament o sobre l’Islam. D’això, en canvi, sí se n’han ocupat mitjans, com El Temps, que en aquest reportatge recordava que des d’El Prisma ha donat veu a Ignacio Arsuaga, president de l’associació homòfoba i transfòbica Hazte Oir; a Josep Anglada, ex-dirigent de Plataforma per Catalunya, i Santiago Abascal, dirigent de la formació d’ultradreta Vox.

També ha entrevistat Santiago Cantera, prior de l’abadia benedictina del Valle de los Caídos, amb el titular: ‘Els presos venien a treballar al Valle de los Caídos perquè aquí vivien millor’ . És el mateix que s’ha negat a que s’exhumin cossos de represaliats que hi ha enterrats allà sense el permís dels seus familiars. Vives no li pregunta en cap moment per les demandes dels familiars dels represaliats, per l’esclavatge dels presoners que van treballar en la construcció del mausoleu de Franco sota condicions infernals. Ni per tots els que hi van morir. Cantera arriba a dir que per als familiars dels presoners, anar allà a visitar-los acabava essent ‘unes colònies d’estiu’. I la pregunta de Vives és: ‘Caram…’.

Vives els dóna veu a tots en unes entrevistes en què no els qüestiona res. ‘Caram…’, va dient,  i els convida a desplegar el seu discurs d’ultradreta, xenòfob o franquista. Té cura de no escriure res en primera persona manifestament racista o misogin, però convida els entrevistats a fer-ho sense qüestionar-los.

Aquesta setmana ho ha posat de manifesta un bloc de defensa dels drets dels LGTB anomenat Estoy Bailando. Aquest bloc es fixa en una altra d’aquestes entrevistes, la que va fer a Philippe Ariño, un individu que fa xerrades homòfobes en què ensenya a controlar els impulsos homosexuals.

Aquest bloc recull tot un seguit de comentaris de Jaume Vives Vives en el seu compte de Twitter, islamòfobs i homòfobs:

I va compartir un article que es deia ‘Xantatge gai’, dient que l’homosexualitat és una immoralitat:

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »