Hisenda denuncia el govern, l’ANC i Òmnium al Tribunal de Comptes perquè paguin les despeses de l’1-O

Rate this post

El secretari d’estat d’Hisenda del govern espanyol, José Enrique Fernández Moya, ha presentat una denúncia a la Fiscalia del Tribunal de Comptes perquè el govern pagui, de la seva butxaca, les despeses de l’organització del referèndum del primer d’octubre, segons que consta al document de denúncia avançat per El Español i al que ha tingut accés l‘ACN. Fernández Moya sol·licita que ‘s’adoptin mesures’ contra el govern i els responsables de l’ANC i Òmnium per determinar ‘l’import dels danys causats per a l’erari públic’ en la celebració del referèndum. L’import que es vol quantificar inclou el cost de la publicitat de la campanya a la web oficial i en diversos mitjans de comunicació, la contractació del subministrament de les urnes, l’obertura de 2.315 col·legis electorals (aigua, llum, telefonia, neteja i personal), el cost de les butlletes, el transport o els usos de mitjans informàtics.

La denúncia del ministeri espanyol admet, però, que de moment no és possible de determinar el cost exacte, fet que atribueix a ‘l’ànim d’ocultació del finançament’ dels responsables del referèndum. No obstant això, dóna per fet que hi va haver una ‘actuació il·legal amb l’ús de recursos públics per part del Govern de Catalunya i de les Associacions identificades.’ El ministeri públic espanyolbas ala denúncia en informacions periodístiques aparegudes a mitjans com La Vanguardia, El Mundo i El País.

A la denúncia de Fernández Moya, número 2 del Ministre d’Hisenda espanyol, fa constar que després de l’aprovació dels decrets de convocatòria del referèndum i les mesures complementàries per a la seva realització, el govern va tenir una ‘actuació conscient’ que s’estaven utilitzant mitjans humans i materials i recursos públics amb ‘una finalitat manifestament coneguda i reconeguda judicialment com il·legal.’

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »