Hisenda condiciona una nova alça de les pensions mínimes el 2019 a l’augment del PIB

Rate this post

L’Estat torna a fer promeses, aquesta vegada als pensionistes. El secretari d’Estat de Pressupostos, Alberto Nadal, veu sostenible una alça continuat del 3% de les pensions més baixes el 2019 si l’economia continua creixent al voltant d’aquesta xifra i ha vinculat l’augment dels salaris i de les rendes al creixement de la producció i del PIB.

En una entrevista a El País, Nadal afirma avui que els pressupostos de 2018 són l’inici d'”un canvi de cultura” ja que, segons diu, vinculen les millores salarials dels empleats públics a la productivitat i també contemplen alces a les pensions més baixes davant del creixement econòmic.

“Que quan les coses vagin millor, que quan augmentem la nostra productivitat i creixi l’economia, tots es beneficiïn d’aquest creixement, perquè tothom ha participat, ha posat el seu gra de sorra. Per tant, és sostenible l’increment dels salaris públics i de les pensions a aquests ritmes si mantenim aquests ritmes de creixement”, ha puntualitzat. En aquest sentit, ha considerat que la patronal i els agents socials haurien d’utilitzar “aquest marc” per fixar els salaris al sector privat.

Promeses de pujar pensions

El secretari d’Estat ha explicat que si l’economia torna a créixer al voltant del 3 % el 2019, les pensions podran pujar “una xifra similar, i si s’encoratja una mica menys, doncs pujarà una mica menys”. Tanmateix, ha advertit que els pressupostos de 2018 necessiten l’acord polític per ser aprovats en el Parlament i ha emfatitzat que si no tiren endavant l’economia creixerà “una mica menys” i “donarem suport una mica menys a les famílies, els pensionistes no veuran pujades en les seves rendes i les comunitats i els Ajuntaments tindran menys finançament de les que els corresponen”.

“Crec que són coses prou serioses perquè puguem arribar a un acord”, ha assenyalat, mentre ha recordat que la condició del PNB que només donarà suport als pressupostos si s’aixeca l’article 155 a Catalunya depèn d’una situació “anòmala en una comunitat autònoma, que no ha provocat el Govern”.

D’altra banda, també s’ha mostrat optimista respecte al compliment de l’objectiu de dèficit públic del 2,2 % del PIB per a 2018 i ha recordat que el 2017 s’ha complert i que els càlculs fets sobre els ingressos són prudents.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »